Ώρα αποφάσεων για τα σχολεία – Τα σίγουρα «μέτρα»

Advertisement

Λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων οι εμπειρογνώμονες του υπ. Παιδείας καλούνται να σχεδιάσουν τον οδικό χάρτη για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις. Το σίγουρο είναι πως ο κορονοϊός δεν έχει φύγει από τις ζωές μας και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για το επόμενο διάστημα, όμως το θετικό είναι πως οι δείκτες της πανδημίας παρουσιάζουν μία σχετική ύφεση από τα μέσα του καλοκαιριού και έπειτα.

Αυτό το δεδομένο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση που θα λάβει σήμερα η επιτροπή.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι μαθητές γυρίσουν στα σχολεία τους, χωρίς μάσκες και χωρίς υποχρεωτικά τεστ.

Advertisement

Αυτό που αναμένεται να ισχύσει εκτός απροόπτου είναι η διενέργεια στοχευμένων self test, σε περίπτωση, δηλαδή, που κάποιος μαθητής παρουσιάσει συμπτώματα.

«Έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία. Οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ», είπε ο Θ. Πλεύρης και υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουνε το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο. Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά -δεν λέω μόνο για τα σχολεία- περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα».

Advertisement

Τα… σίγουρα μέτρα

Αυτό, δε, που φαίνεται πως δεν θα αλλάξει είναι οι αποστάσεις των θρανιών, ο καλός αερισμός των αιθουσών και η σύσταση για συχνό καθαρισμό των χεριών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement