Ελληνοτουρκικά: Ανησυχία για την περιοδεία Σακελλαροπούλου στα Δωδεκάνησα καθώς οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται

Advertisement

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς οι προκλήσεις από την Τουρκία συνεχίζονται με το κλίμα στη γείτονα χώρα να παραμένει ιδιαίτερα επιθετικό κατά της Ελλάδας. Υπάρχει μάλιστα και ανησυχία ενόψει της επίσκεψης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο καθώς τα τουρκικά ΜΜΕ την χαρακτηρίζουν ως «προκλητική».

Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Σύμφωνα με τη Γεωργία Γαραντζιώτη και το ρεπορτάζ της στην τηλεόραση του OPEN, οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν όλες τις τουρκικές κινήσεις και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε σενάριο κλιμάκωσης στο πεδίο από τον Έβρος έως το Καστελόριζο. Η Πολεμική Αεροπορία γνωρίζει καλά τις κινήσεις των Τούρκων πριν καν απογειώσει τα μαχητικά τους και παίρνει τα αντίστοιχα μέτρα. Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου περιμένουν ότι οι Τούρκοι θα αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο δια του αέρα με οπλισμένα μαχητικά και θα κάνουν υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο με την Αθήνα από την πλευρά της να αναμένεται να τηρήσει σκληρή γραμμή.

Οι πολεμικές μοίρες σε Σκύρο, Λήμνο και Καστέλι έχουν αυξήσει το επίπεδο εγρήγορσης, με τους ιπτάμενους να έχουν πάρει σαφείς εντολές. Εφόσον απαιτηθεί θα «λοκάρουν» και πάλι τα τουρκικά μαχητικά.

Advertisement

Κόκκινο πανί η επίσκεψη Σακκελαροπούλου στα Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχαράκη, τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν πρόκληση την περιοδεία της πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα νησιά των Δωδεκανήσων, πριν ακόμα αυτή ξεκινήσει.

«Νέα πρόκληση»,  «η Ελληνίδα πρόεδρος έρχεται στα νησιά κάτω από τη μύτη μας», «η Ελλάδα πρόκειται να υπογράψει άλλη μια πρόκληση παρά τις προειδοποιήσεις Ερντογάν ότι μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» αυτά είναι μερικά από όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι αύριο η πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Χάλκη, τη Δευτέρα θα επισκεφτεί τη Ρόδο για το Συμπόσιο για το Δίκαιο της Θάλασσας και την Τρίτη θα επισκεφτεί μαζί με τον υπουργό Άμυνας το Καστελόριζο για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement