Η λίστα της ακρίβειας: Νέες ανατιμήσεις το Σεπτέμβριο – Αυξήσεις σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων

Advertisement

Ισχυρές πιέσεις λόγω της ακρίβειας συνεχίζουν να δέχονται τα νοικοκυριά. Οι τιμές δείχνουν να έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να βομβαρδίζονται από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ που προκαλεί το ράλι των τιμών στην ενέργεια και να εκτροχιάζονται.

Αυξήσεις σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων

Τις διψήφιες αυξήσεις που καταγράφηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο, διαδέχονται νέες ανατιμήσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας. Σύμφωνα με στοιχεία, μέχρι το τέλος του μήνα θα αυξηθούν οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων.

Το μπαράζ των ανατιμήσεων αναμένεται να συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα, καθώς, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τροφίμων, τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται οι βιομηχανίες και οι εμπορικές επιχειρήσεις να αποστείλουν νέους ανατιμημένους τιμοκαταλόγους στα σούπερ μάρκετ.

Advertisement

Οι νέες αυξήσεις αναμένεται να περάσουν σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ανάλογα με τα αποθέματα των προϊόντων που διαθέτουν στις αποθήκες τους.

Ποια προϊόντα ακριβαίνουν

Η νέα λίστα της ακρίβειας περιλαμβάνει ανατιμήσεις:

  • στους φρέσκους χυμούς (έως 16%),
  • στα κατεψυγμένα ψάρια (15%),
  • στα χαρτικά (έως 12%),
  • στα τυριά (έως 13%),
  • στις κονσέρβες (9%-13%),
  • στα μπισκότα (6%-12%),
  • στις μπάρες δημητριακών (10%),
  • στις σοκολάτες (3%-12%),
  • στο ξύδι (10%),
  • στο ρύζι (10%),
  • στα κρουασάν (10%),
  • στα ποτά (έως 10%),
  • στο γάλα εβαπορέ (9%),
  • στα ζυμαρικά (έως 9%),
  • στα καθαριστικά σπιτιού (έως 9%),
  • στο σαπούνι (έως 9%),
  • στα είδη προσωπικής υγιεινής (έως 9%),
  • στις μαρμελάδες (έως 9%),
  • στο γιαούρτι (8%),
  • στις οδοντόκρεμες (έως 8%),
  • στον ελληνικό καφέ (6%),
  • στα φασόλια (6%),
  • στα αλλαντικά (3%-6%),
  • στις φακές (5%-6%),
  • στο ελαιόλαδο (5%),
  • στις ελιές (5%),
  • στο φρέσκο γάλα (5%),
  • στις μαργαρίνες (5%),
  • στο βούτυρο (έως 5%),
  • στο κρέας (3%-5%),
  • στον χαλβά (4%),
  • στις έτοιμες σαλάτες (3,5%),
  • στις ζωοτροφές (2,5%) και
  • στη ζάχαρη (2%).

Ωστόσο, πρόκειται για ανατιμήσεις που έχουν γίνει από μεμονωμένες εταιρείες και δεν αφορούν το σύνολο των επιχειρήσεων που παράγουν ή εμπορεύονται τα συγκεκριμένα αγαθά.

Διαβάστε περισσότερα στο Imerisia.gr.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement