Νέο Lexus RX: Με τρία νέα ηλεκτροκίνητα συστήματα

Advertisement

Η Lexus οδηγεί ολιστικά τον εξηλεκτρισμό μέσω του Lexus Electrified, συστήνοντας το RX με τρία νέα ηλεκτροκίνητα συστήματα: Hybrid Electric High Performance, Plug-in Hybrid και Hybrid Electric 4ης γενιάς.

Τρεις κορυφαίες επιλογές ηλεκτροκινητήριων συνόλων: RX 500h, το πρώτο υπερτροφοδοτούμενο 2.4L υβριδικό μοντέλο της Lexus που εστιάζει στις επιδόσεις με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής σε όλους τους τροχούς DIRECT4. RX 450h+, το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό RX 2.5. RX 350h, ένα νέο, αυτοφορτιζόμενο, υβριδικό ηλεκτρικό μοντέλο 2.5.

Δυναμική απόδοση

Το πλήρως ανανεωμένο μοντέλο πετυχαίνει μία ριζική αλλαγή στον τομέα της δυναμικής απόδοσης. Εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα “Next Chapter” της Lexus, με νέα αισθητική “spindle body” στο εμπρός μέρος. Ανοιχτό και ευρύχωρο περιβάλλον καμπίνας με φιλοσοφία πιλοτηρίου Tazuna. Νέα γενιά συνδεσιμότητας με οθόνη αφής 14 ιντσών. Οδηγική υπογραφή Lexus Driving Signature που προσφέρει αυτοπεποίθηση, άνεση και έλεγχο ανά πάσα στιγμή με αίσθηση συνεχούς σύνδεσης με το όχημα.

Advertisement

Μεγάλο πολυτελές SUV

Η Lexus προχώρησε σε πλήρη επαναπροσδιορισμό του μεγάλου πολυτελούς RX SUV, βασιζόμενη στη μεγάλη κληρονομιά του μοντέλου και ανοίγοντας νέους σχεδιαστικούς και τεχνολογικούς ορίζοντες για να αυξήσει το εύρος των ικανοτήτων και της απήχησής του σε μία ακόμα μεγαλύτερη βάση πελατών.

Το πρώτο premium ηλεκτροκίνητο

Το 1998, το πρώτο μοντέλο RX ίδρυσε την κατηγορία της αγοράς των πολυτελών SUV. Από τότε, εξελίσσεται συνεχώς και έγινε το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της premium αγοράς με το λανσάρισμα του RX 400h το 2005. Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιο βασικό μοντέλο της Lexus έχοντας στο ενεργητικό του 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις – 300.000 από τις οποίες στην Ευρώπη. Η νέα, πέμπτη γενιά του μοντέλου θα ενισχύσει αυτή τη θέση και τη φήμη της Lexus για σχεδιαστική και τεχνολογική αριστεία.

Ο Koji Sato, Πρόεδρος της Lexus International, δήλωσε: «Για το νέο RX ήμασταν αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το DNA της Lexus όσον αφορά την κορυφαία ποιότητα, την οδηγική άνεση και τη φινέτσα, αλλά και να προάγουμε την οδηγική εμπειρία στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας μία μοναδική οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’.»

Advertisement

Μαζί με το νέο NX που λανσαρίστηκε πρόσφατα και το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο RZ, το RX θα βοηθήσει στη δημιουργία του Επόμενου Κεφαλαίου (“Next Chapter”) της μάρκας Lexus. Με αυτά τα τρία μοντέλα η εταιρεία θα έχει την πιο ολοκληρωμένη κάλυψη της αγοράς D/E premium SUV, που αποτελεί την καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Lexus.

Νέα σχεδιαστική γλώσσα

Η Lexus έχει αναπτύξει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Next Chapter για το νέο RX, η οποία περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σχήματος ατράκτου – ‘spindle body’ – που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος. Η ομάδα του RX εμπνεύστηκε επίσης από την πλούσια σχεδιαστική κληρονομιά του μοντέλου για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως RX, αλλά με πιο δυναμικό, κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα.

Διαισθητικός έλεγχος

Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο ‘Tazuna’ σχεδιάστηκε για να προσφέρει στον οδηγό άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή ‘χέρια στο τιμόνι, μάτια στον δρόμο’. Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με τη διαισθητική και απέριττη διάταξή του, που ενισχύεται από το νέο σύστημα πολυμέσων Lexus Link Mutlimedia με τον ενσωματωμένο βοηθό “Hey Lexus“, μία οριζόντια οθόνη αφής 14 ιντσών και απομακρυσμένες λειτουργίες με δυνατότητα πρόσβασης μέσω της εφαρμογής Lexus Link για smartphone.

Advertisement

Για να διαμορφώσει την οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’ του νέου RX, η Lexus βελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, τη μείωση βάρους, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης, προκειμένου να δημιουργήσει έναν πιο φυσικό διάλογο ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον οδηγό. Ο βελτιωμένος χειρισμός και η απόκριση βασίζονται σε μία εξέλιξη της πλατφόρμας GA-K της Lexus που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους.

Τρία διαφορετικά ηλεκτροκίνητα σύνολα

Το νέο RX διατίθεται με μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτροκίνητων συνόλων στην Ευρώπη. Στην καρδιά της προσφοράς της μάρκας στη Δυτική Ευρώπη, το RX 450h+ 2.5L είναι το πρώτο RX που υιοθετεί την plug-in υβριδική τεχνολογία της Lexus. Το υβριδικό ηλεκτρικό RX 350h 2.5L τοποθετείται ως μία αποτελεσματική εναλλακτική λύση έναντι των κινητήρων βενζίνης και diesel μικρότερου κυβισμού, όπως και των ήπιων υβριδικών. Και για πελάτες που αναζητούν πιο συναρπαστικές επιδόσεις, η Lexus εισάγει το πρώτο της υπετροφοδοτούμενο υβριδικό μοντέλο που εστιάζει στις επιδόσεις, το RX 500h 2.4T, που διατίθεται με το καινοτόμο σύστημα ελέγχου κίνησης DIRECT4.

Αξιοποιώντας την παγκοσμίου κλάσης τεχνολογία ασφάλειας της Lexus, το RX επωφελείται από την τρίτη γενιά του Lexus Safety System +, με βελτιωμένο Pre-Collision System, νέο Proactive Driving Assist και προαιρετικό Extended Safety Package. Επίσης, διατίθεται με το Safe Exit Assist της Lexus, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα ηλεκτρονικό σύστημα απασφάλισης θυρών που εμποδίζει το άνοιγμά τους στην πορεία οχημάτων ή δικυκλιστών που πλησιάζουν από πίσω.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement