Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη: «Να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια»

Advertisement

Χείμαρρος σε βάρος του Πέτρο Φιλιππίδη εξελίχθηκε η κατάθεση του Προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος χαρακτήρισε τον άλλοτε πολύ στενό του φίλο ως έναν άνθρωπο που «τσιλιμπουρδίζει». Ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε πως η πλήρης απογοήτευση ήρθε όταν μετά τις πρώτες καταγγελίες ο κατηγορούμενος τον παραίνεσε να καλέσει γυναίκα για να την αποτρέψει να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του.

«Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω, όμως αυτά που έμαθα μετέπειτα, με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασε την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και για την Ελπίδα» υποστήριξε ξεκινώντας την κατάθεσή του, λέγοντας σε απλό σημείο: «Παρακαλώ τον Πέτρο αν έχει δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στη σχέση που είχε τόσο με τον Πέτρο Φιλιππίδη όσο και με την πρώτη καταγγέλλουσα, η μητέρα της οποία ήταν στενή του φίλη. «Την ξέρω από παιδί. Με τη μητέρα της είμαστε φίλοι όσο ήμουν με τον Πέτρο. Δεθήκαμε με μια μεγάλη αγάπη μέχρι σήμερα και πήγαινα τακτικά στο σπίτι της. Δεν είχαν προβλήματα με το σύντροφο της, επιχείρησε ήρεμη οικογενειακή ζωή. Γνώρισα την μητερα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο. Το 2003 ή 2004 πήγα στο Πέτρο και του είπα να γνωρίσει μια φίλη μου, αλλά του έκανα επισήμανση «προσεχε μην της την πέσεις». Είχε αυτή την τάση να τσιλιμπουρδιζει δυστυχώς. Αφού γνωρίστηκαν της είπε να ξαναέρθει μαζί με το σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή» είπε.

Advertisement

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, στο διάστημα που η μητερα της δούλεψε μαζί με τον Πέτρο στο θέατρο, δεν είχαμε τις συχνές επαφές που είχαμε παλιότερα με τον Πέτρο. «Το 2010 η μητερα της και η Ελπίδα Νίνου ήρθαν κατά σύμπτωση στην ίδια παράσταση και η Ελπίδα μας είπε θέλω να σας μιλήσω. Στο αυτοκίνητο μας είπε ένα απίστευτο ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του… με εξέπληξε… τη ρώτησα πού το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματα της».

Πρόεδρος: Το 2010 η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγο της η καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του αλλού. Και της είπα είναι δυνατόν; αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος αν ενοχλείται; Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει-« – για αυτό έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ – θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τί ειπώθηκε. Θυμάμαι τη λέξη «διείσδυση», ότι «δεν με νοιάζει αν υπήρχε» αλλά ότι η Ελπίδα ενοχοποιούσε το παιδί και της έλεγα εγώ ότι «τον ξέρεις, πως είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό; Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν».

Advertisement

Πρόεδρος: Η κυρία Νίνου μας είπε ότι η πρώτη σας απάντησε ότι τον βλέπει σαν πατέρα…

Μάρτυρας: Ισχύει. Το 2010 την πήρα τηλέφωνο και τη ρώτησα και μου απάντησε έτσι.

Πρόεδρος: Η γυναίκα αυτή έχει καταγγείλει το 2008 δυο περιστατικά βιασμών. Πως το κρίνεται που το 2010 λέει ότι τον βλέπει σαν πατέρα;

Advertisement

Μάρτυρας: Για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που της είχε συμβεί, πιθανόν να το είπε. Η μητέρα της μου είπε ότι η καταγγέλλουσα της είπε ότι τον βλέπει σαν πατέρα της, αν είχαν συμβεί αυτά που έλεγαν. Αυτό μετέφερα στην κυρία Νίνου.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και οικογένεια του αλλά είστε και μέσα στο χώρο του θεάτρου. Ακούσατε ποτέ κάτι ανησυχητικό ώστε να του πείτε «ακούγεται αυτό για εσένα Πέτρο». Κάτι να σας ανησυχήσει να σας προβληματίσει;

Μάρτυρας: Πολύ συχνά, σε κάθε παράσταση, είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια και η Ελπίδα ήξερε ή προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες.

Advertisement

Οι καταγγελίες

Ο Σπύρος Μπιμπιλας υποστήριξε δε ότι δεν έχει καμία γνώση για τις άλλες δύο καταγγέλλουσες, ωστόσο όπως είπε, ο κατηγορούμενος τον καλούσε για να μάθει αν υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του αφού βγήκαν οι τρεις πρώτες επώνυμες ηθοποιοί.

«Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε για να μου πει: «πάρε την να μη μιλήσει». Τότε απογοητεύθηκα από αυτόν….» ανέφερε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement