Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας: Θα μιλήσει η Πρόεδρος για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

Advertisement

Η 15η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας, είθισται δε ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας μας να προβαίνει σε δηλώσεις επί του θέματος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεπώς αναμένεται το μήνυμα που θα αποστείλει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ημέρα αυτή.

Η χώρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον, βρίσκεται ενώπιον σοβαρών προβλημάτων δημοκρατίας.

Advertisement

Κυριότερο στην παρούσα φάση είναι ασφαλώς το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, με το οποίο έχει ασχοληθεί σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειάς του (μόνο για την Ελλάδα παρακαλώ) το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ο ξένος Τύπος βοά.

Θα το θίξει το θέμα στην τοποθέτησή της ή θα κάνει μια γενική αναφορά, του στιλ «όλα στο φως»; Όπως έκανε στη μία και μοναδική έως τώρα δήλωσή της για το θέμα, κάτω μάλιστα από κριτική που δεχόταν για την έως τότε σιωπή της;

Και είναι απορίας άξιον πώς ο ρυθμιστής του πολιτεύματος «νίπτει τας χείρας» για το μείζον πρόβλημα δημοκρατίας.

Advertisement

Κανείς δεν λέει , βεβαίως, να υπερβεί το ρόλο της και να παρέμβει στην πολιτική αντιπαράθεση υπέρ του ενός ή του άλλου. Μπορεί, όμως, -για την ακρίβεια επιβάλλεται- να ρίξει το ειδικό της βάρος για την σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου. Ακόμα και με συμβολικές κινήσεις.

Να το ξαναπούμε: Γιατί δεν έχει καλέσει έως σήμερα τον Νίκο Ανδρουλάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, αποστέλλοντας έτσι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς μάλιστα να μπορεί να την κατηγορήσει κάποιος στο παραμικρό για αυτό; Υπάρχει κάποιος που την εμποδίζει;

Δεν το πιστεύουμε. Υπάρχει κάποιος που θα την κατηγορήσει; Όχι βέβαια –αντιθέτως, η συντριπτική πλειοψηφία θα της δώσει συγχαρητήρια. Στο κάτω-κάτω της γραφής μιλάμε πως υποκλέπτονταν τα όσα έλεγε στο τηλέφωνό του ο αρχηγός του τρίτου κόμματος της χώρας.

Advertisement

Όπως θα έπρεπε να καλέσει και το συνάδελφό μας, τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη που παρακολουθούνταν τόσο «νόμιμα» όσο και παράνομα!

Ας περιμένουμε όμως την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στις 15 Σεπτεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί, θα επανέλθουμε!

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement