Πλεύρης: Εξετάζουμε τη διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν

Protest by Communist All Workers Militant Front (PAME) against the economic policy of the Government, in Athens, on June 11, 2020 / Διαμαρτυρία από το ΠΑΜΕ ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στην Αθήνα, στις 11 Ιουνίου, 2020
Advertisement

Τη διαγραφή των προστίμων στους πολίτες άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν εξετάζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον υπουργό, Θάνο Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας άφησε επίσης ένα «ανοιχτό παράθυρο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ, κάτι το οποίο όμως θα εξεταστεί στο τέλος του έτους.

«Παραθυράκι» για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου».

Advertisement

Δηλώνοντας όμως την προσωπική του θέση τόνισε ότι θα προτιμούσε να βρεθούν εκτός συστήματος υγείας εφόσον παραμένουν ανεμβολίαστοι, συμπλήρωσε όμως «Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Στην επαναξιολόγηση όμως όλα θα μπουν στο τραπέζι».

Σχετικά με τις ανακοινώσεις από την ΔΕΘ, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως για πρώτη φορά δίνεται 10% αύξηση στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ που συνδυαστικά με την εισφορά αλληλεγγύης είναι ένα ποσό που φτάνει στα 4-5 χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά με την υποπαραλλαγή Κένταυρος, ο υπουργός τόνισε πως είναι μία παραλλαγή της Όμικρον.

Advertisement

«Όσο παραμένουμε στην Όμικρον τα χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν, άρα παραμένουμε στις ίδιες συστάσεις».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement