Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Mπάκιγχαμ η σορός της – Θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα

Advertisement

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ έφτασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Εκεί θα την υποδέχεται το άγημα της Φρουράς του Βασιλιά παρουσία του Βασιλιά Καρόλου Γ’, της συζύγου του και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Το φέρετρο που είχε την Βασίλισσα Ελισάβετ θα τοποθετηθεί στην αίθουσα Bow Row του Μπάκιγχαμ για να έχει την ευκαιρία το προσωπικό του παλατιού να πει το τελευταίο του αντίο στην βασίλισσα.

Nωρίτερα, αεροσκάφος RAF που μετέφερε το βασιλικό φέρετρο αναχώρησε από το Εδιμβούργο και προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Νόρθχολντ του δυτικού Λονδίνο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η σορός της έφτασε στο Λονδίνο

Advertisement

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε το άγημα της Βασιλικής Αεροπορίας που υποδέχθηκε τη σορό της βασίλισσας και έπειτα θα αναχωρήσει οδικώς για το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στις 21:10, η νεκροφόρα ξεκίνησε τη σύντομη διαδρομή της για το Μπάκιγχαμ.  Η σορός της βασίλισσας συνοδευόταν από τη βασιλική πρίγκιπισσα, Άννα και τον σύζυγό της, αντιναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς.

Advertisement

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, περίμεναν το φέρετρο στο Παλάτι. Παρόντες και ο πρίγκιπας με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα βρίσκεται στο Bow Room του Μπάκιγχαμ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement