Ώρα πληρωμής για το Power Pass στους δικαιούχους επιδόματος ρεύματος

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των χρημάτων του Power Pass στους δικαιούχους του επιδόματος ρεύματος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα ρεύματος θα πληρωθεί μέχρι και τη Δευτέρα (26/9).

Η πληρωμή του Power Pass έχει καθυστερήσει αρκετά, καθώς επρόκειτo να γίνει στα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι την ημερομηνία μέχρι την οποία θα πιστωθούν τα νέα ποσά στους λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η πληρωμή θα γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 26/9.

Υπενθυμίζεται πως οι πληρωμές που έγιναν το καλοκαίρι για το εξάμηνο από Δεκέμβριο μέχρι Μάιο ήταν κατά μέσο όρο μεταξύ 100 και 150 ευρώ, πολύ μακριά δηλαδή από το «επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ» που είχε ανακοινωθεί. Δεδομένου ότι η νέα πληρωμή θα αφορά μονάχα τους λογαριασμούς του Ιουνίου, τα ποσά -τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία- αναμένεται να δώσει λιγότερα χρήματα.

Ποιοι οι δικαιούχοι της νέας πληρωμής Power Pass

power pass, πληρωμή, ημερομηνία

Advertisement

Με πολύ απλά λόγια, η απάντηση είναι: Όσοι έλαβαν το επίδομα και την προηγούμενη φορά. Όσοι δεν έκαναν αίτηση ή απορρίφθηκε η αίτησή τους δεν θα είναι στη λίστα της πληρωμής.

Δεν χρειάζεται κάποια νέα ενέργεια ή νέα αίτηση στην πλατφόρμα για τα vouchers. Η νέα πληρωμή είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως είχαν εξηγήσει, το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το Power Pass ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Επειδή δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιπλέον ενίσχυση.

Advertisement

Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας.

Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που είχατε δηλώσει στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement