Οι πιο ακριβοί παίκτες σε κόσμο, Ελλάδα και Super League

Advertisement

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο Κώστας Τσιμίκας και Κωνσταντίνος Μαυροπάνος είναι οι τρεις πιο ακριβοί Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Χάμες Ροντρίγκες είναι ο πιο ακριβός παίκτης στην  ελληνική Super League και ο Κιλιάν Μπαπέ αυτός που κοστίζει περισσότερο από κάθε άλλον στον κόσμο.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας της Μπενφίκα, ο 26χρονος αμυντικός της Λίβερπουλ και ο 24χρονος οπισθοφύλακας της Στουτγκάρδης, κοστολογούνται, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα  transfermarkt, που παρουσίασε τους 500 παίκτες με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, με 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι στο Top-500, αφού οι… φθηνότεροι παίκτες σε αυτόν τον κατάλογο, έχουν εκτιμώμενη αξία 18 εκατομμύρια ευρώ.
Από τους 11 πιο ακριβούς Ελληνες, μόλις οι δύο αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον Μασούρα και τον Μπουχαλάκη, αμφότεροι στον Ολυμπιακό.

    Η σχετική κατάταξη, έχει ως εξής:

Παίκτης               Ηλ. Ομάδα     Αξία
1. Οδυσσέας Βλαχοδήμος   28 Μπενφίκα     15 εκ. ευρώ
2. Κώστας Τσιμίκας       26 Λίβερπουλ    15
3. Κώστας Μαυροπάνος     24 Στουτγάρδη   15
4. Γιώργος Μασούρας      28 Ολυμπιακός   10
5. Τάσος Μπακασέτας      29 Τραμπζονσπόρ  9,50
6. Χρήστος Τζόλης        20 Τβέντε        8
7. Βαγγέλης Παυλίδης     23 AZ Αλκμααρ    7,50
8. Μανώλης Σιώπης        28 Τραμπζονσπόρ  5,5
9. Ανδρέας Μπουχαλάκης   29 Ολυμπιακός    5
. Δημήτρης Γιαννούλης   26 Νόριτς        5
. Γιώργος Κυριακόπουλος 26 Σασουόλο      5

Advertisement

Πρώτος ο Χάμες Ροντρίγκες

Ο 31χρονος επιθετικός, διεθνής με την Κολομβία, Χάμες Ροντρίγκες και ο 24χρονος αμυντικός μέσος Ντιαντέ Σαμασέκου, διεθνής με το Μάλι, αμφότεροι παίκτες του Ολυμπιακού, με εκτιμώμενη αξία 13 εκατομμύρια ευρώ, είναι οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ελληνική Super League.
Ακολουθούν με 8 εκατομμύρια ευρώ ο Παπέ Αμπου Σισέ (Ολυμπιακός/Σενεγάλη) και ο Τζιμπρίλ Σιτιμπέ (ΑΕΚ/Γαλλία).

 Πιο ακριβός στον κόσμο ο Κιλιάν Μπαπέ

Ο 23χρονος Γάλλος διεθνής επιθετικός της Παρί ΣΖ, Κιλιάν Μπαπέ, είναι με εκτιμώμενη αξία 160 εκατομμύρια ευρώ, ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο, ενώ πίσω του με 150 εκατ. ευρώ ακολουθεί ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Το βάθρο «κλείνει» ο 22χρονος διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης  Βραζιλίας, Βινίσιους Τζούνιορ με εκτιμώμενη αξία 120 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Πιο ακριβός τερματοφύλακας είναι ο Τιμπί Κουρτουά (Βέλγιο / Ρεάλ Μαδρίτης) με εκτιμώμενη αξία 60 εκατ. ευρώ, πιο ακριβός αμυντικός ο Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ (Αγγλία/Λίβερπουλ) με 80 εκατ. ευρώ και πιο ακριβός μέσος, ο Μπρούνο Φερνάντες (Πορτογαλία/Μάντσεστερ Σίτι) με 85 εκατ.ευρώ.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement