Τι υποστηρίζει η σύζυγος του 53χρονου – Προθεσμία για τη μητέρα της 12χρονης

Advertisement
Υποστηρίζει ότι ήταν σε διάσταση με τον Ηλία Μίχο εδώ και 3 χρόνια • Τι απαντά για τις πληροφορίες περί συγκάλυψης και τις επικοινωνίες με την οικογένεια της 12χρονης • Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε η 37χρονη μητέρα του θύματος • Ποινική δίωξη για ναρκωτικά στον πατέρα της ανήλικης.

Τη δική της εκδοχή για τα όσα αποκρουστικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον εφιάλτη που ζούσε το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό δίνει η σύζυγος του 53χρονου προφυλακισμένου.

Η Ελισάβετ Λέκκα με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ χώρισε μαζί του κι επισήμως στις 4 Οκτωβρίου, όταν εκείνη έμαθε για το περιστατικό βιασμού της 12χρονης.

Καταγγέλλει, επίσης ότι εκείνη και το παιδί της έχουν γίνει αντικείμενα ανθρωποφαγίας και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Advertisement

Σχετικά με τα όσα έχουν γραφτεί για προσπάθειες συγκάλυψης και για επικοινωνίες και συναλλαγές με την οικογένεια του θύματος, η σύζυγος του Ηλία Μίχου τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «Μετά τις 3/9, αφού η μητέρα του παιδιού μου έστειλε τα μηνύματα των διαλόγων και με ενημέρωσε, και αφού το ίδιο βράδυ, χωρίς να το γνωρίζω, πήγε στο Α.Τ. και κατήγγειλε τον πρώην συζυγο μου, μου ζήτησε χρήματα. Την πρώτη φορά 100 Ευρώ για το ταξί και να πάει το παιδί σε γιατρό, όπως μου έγραψε σε γραπτό μήνυμα, τα οποία της έδωσα. Μετά από λίγες ημερες μου ξαναζήτησε άλλα 100 με ανάλογη δικαιολογία και της τα έδωσα, για λόγους ανθρωπιστικούς και συγκλονισμένη από όσα μου αποκάλυψε με τα μηνύματα. Στα μηνύματα έγραφε πως δήθεν δεν έχει πάει στην Αστυνομία και πως θέλει να την βοηθάω όποτε θα μου τα ζητάει και μου ζήτησε πάλι στις 8/9 άλλα 100 ευρώ. Δεν απάντησα, διότι δεν ήθελα να συνεχιστεί αυτό, δέχτηκα αλλεπάλληλα γραπτά μηνύματα για να την συναντήσω να της δώσω τα χρήματα, και μετά από έντεκα (11) αναπάντητες κλήσεις, που ειναι καταγεγραμμένες στο κινητό μου, όπως και τα μηνύματα που μου ζητούσε χρήματα, την μπλόκαρα και δεν επέτρεψα άλλη επικοινωνία. Είναι σε απολύτως ψευδές πως δήθεν την επισκέφτηκα στο σπίτι της, της πρόσφερα χρήματα και τα αρνήθηκε. Τα γραπτά της μηνύματα είναι στα χέρια μου και αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ποιος ζητούσε χρήματα, λέγοντας ψέματα πως δεν είχε πάει στην Αστυνομία».

Αναλυτικά

Αυτές τις ημέρες εγώ και το παιδί μου γίναμε αντικείμενο ανθρωποφαγίας, με την εφαρμογή, από επώνυμους και ανώνυμους σχολιαστές, οικογενειακής ευθύνης για πράξεις που δεν γνωρίζαμε και δεν είχαμε καμμία σχέση, και για τις οποίες μόνο αποτροπιασμό νιώθουμε.

Με τον πρώην σύζυγο μου ήμασταν σε ουσιαστική διάσταση από τριετίας, απλά συγκατοικούσαμε σε ένα σπίτι που μας ανήκει εξ ημισείας.

Advertisement

Στις 3/9 το πρωί η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μου έστειλε μεσω κοινωνικού δικτύου μήνυμα πως ήθελε να μιλήσουμε και μου κοινοποίησε δυο συνομιλίες του πρώην συζύγου μου με το παιδί, με σοκαριστικό περιεχόμενο, γράφοντας μου πως θα τον καταγγείλει για «σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου», όπως μου εγραψε και πως αν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνει η αδελφή της, η οποία επίσης μου εστειλε μηνυμα με τους διαλόγους αυτούς.

Έχασα κυριολεκτικά την γη κάτω από τα πόδια μου, αμέσως μιλήσαμε με την μητέρα του παιδιού με φωνητική κλήση και μου επανέλαβε τα ίδια. Αθημερόν απαίτησα από τον πρώην σύζυγο μου να φύγει από το σπίτι, όπως και έπραξε και να πάρουμε διαζύγιο, δηλώνοντας του πως αν δεν μου έδινε συναινετικό, θα έκανα αγωγή διαζυγίου αναφεροντας ως λόγο όσα έμαθα. Αναγκαστικά συμφώνησε, απευθυνθήκαμε σε δικηγόρους, συντάχθηκε και υπογράψαμε το απαραίτητο ιδιωτικό συμφωνητικό και στις 4 Οκτωβρίου υπογράψαμε σε συμβολαιογράφο την πράξη λύσης του γάμου και χωρίσαμε αμετάκλητα.

Μετά τις 3/9, αφού η μητέρα του παιδιού μου έστειλε τα μηνύματα των διαλόγων και με ενημέρωσε, και αφού το ίδιο βράδυ, χωρίς να το γνωρίζω, πήγε στο Α.Τ. και κατήγγειλε τον πρώην συζυγο μου, μου ζήτησε χρήματα. Την πρώτη φορά 100 Ευρώ για το ταξί και να πάει το παιδί σε γιατρό, όπως μου έγραψε σε γραπτό μήνυμα, τα οποία της έδωσα. Μετά από λίγες ημερες μου ξαναζήτησε άλλα 100 με ανάλογη δικαιολογία και της τα έδωσα, για λόγους ανθρωπιστικούς και συγκλονισμένη από όσα μου αποκάλυψε με τα μηνύματα.

Advertisement

Στα μηνύματα έγραφε πως δήθεν δεν έχει πάει στην Αστυνομία και πως θέλει να την βοηθάω όποτε θα μου τα ζητάει και μου ζήτησε πάλι στις 8/9 άλλα 100 ευρώ. Δεν απάντησα, διότι δεν ήθελα να συνεχιστεί αυτό, δέχτηκα αλλεπάλληλα γραπτά μηνύματα για να την συναντήσω να της δώσω τα χρήματα, και μετά από έντεκα (11) αναπάντητες κλήσεις, που ειναι καταγεγραμμένες στο κινητό μου, όπως και τα μηνύματα που μου ζητούσε χρήματα, την μπλόκαρα και δεν επέτρεψα άλλη επικοινωνία.

Είναι σε απολύτως ψευδές πως δήθεν την επισκέφτηκα στο σπίτι της, της πρόσφερα χρήματα και τα αρνήθηκε. Τα γραπτά της μηνύματα είναι στα χέρια μου και αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ποιος ζητούσε χρήματα, λέγοντας ψέματα πως δεν είχε πάει στην Αστυνομία.

Ο πρώην σύζυγος μου θα κριθεί από την Δικαιοσύνη. Αυτό που ζητώ είναι να σταματήσουν τα ψέματα και ο κανιβαλισμός εμένα και του παιδιού μου, που παντελώς άδικα έχασε τη δουλειά του, για πράξεις με τις οποίες δεν έχουμε την παραμικρή σχέση. Για όσους δε έγραψαν τρομερές συκοφαντίες και μας στοχοποίησαν, φτάνοντας στο αίσχιστο σημείο να πουν μέχρι πως δήθεν γνώριζα και συγκάλυπτα ή πως δήθεν βγήκε ένταλμα σύλληψης μου, θα προσφύγουμε στην μόνη αρμόδια, την Δικαιοσύνη.

Advertisement

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, από δύο έως τουλάχιστον πέντε. Μεταξύ των νέων προσώπων που εμπλέκονται στην φρικιαστική υπόθεση, είναι στενοί συγγενείς ήδη κρατουμένων που φέρονται να κατηγορούνται για απόπειρα χρηματισμού και υπόθαλψη, καθώς και άνδρες που αποδεικνύεται ότι βίασαν το παιδί, καθώς προχωράει η διαδικασία της ταυτοποίησης. Οι αρχές συγκρίνουν τα στοιχεία από τις εισόδους στο επίμαχο chat με τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του 53χρονου.

Προθεσμία για τη Δευτέρα η 37χρονη

Την ίδια ώρα η μητέρα της 12χρονης η οποία αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η κατηγορουμένη μετήχθη λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι προκειμένου να εμφανιστεί στην ανακρίτρια της υπόθεσης ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Advertisement

Η 37χρονη, που της καταλογίζεται ότι εξέδιδε το παιδί της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της. Η δικαστική λειτουργός προσδιόρισε την απολογία της μητέρας της 12χρονης, τη Δευτέρα οπότε και λήγει το όριο των πέντε ημερών από τη σύλληψη και κράτηση χωρίς απολογία.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές αφορούν σε εμβάσματα που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της με μικροποσά των 20-25 ευρώ που είχαν καταθέτη τον 53χρονο. Παράλληλα, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα που το τηλέφωνο του κατηγορούμενου παρακολουθούνταν από αστυνομικούς.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, επισήμανε σε δήλωσή του ότι η μητέρα εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, για να προσθέσει ότι οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι για την υπόθεση.

Advertisement

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο και τοξν 42χρονο από δύο κοπέλες που είναι ενήλικες αυτή τη στιγμή, αλλά όταν έπεσαν θύματα ήταν ανήλικες.

Αναλυτικά

Εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Πήρε προθεσμία για τις 13.00 τη Δευτέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που κατηγορείται. Όλα αυτά θα φανούν στην ανάκριση..  πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία..  οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι.. Μοναδικό στοιχείο κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν μαζί του

Advertisement

Σε επικοινωνία που είχα είχα τη μεγάλη κόρη, ένα εξαιρετικό κορίτσι πραγματικά. Λένε ότι είναι δεδομένο ότι δεν έχει σχέση. Το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο και τον 42χρονο. Υπάρχουν άλλες δύο κοπέλες που καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικα . Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ώθησαν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα. Οι 213 που ακούγονται πρέπει και αυτοί να λογοδοτήσουν, αν υπάρχουν στοιχεία.

Δεν υπάρχει κανένας που να δικαιολογεί τη μητέρα για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο μεγάλωμα του παιδιού της. Δεν αφήνεις ένα παιδί 12 ετών να βγαίνει και να πηγαίνει στο κάθε μαγαζί μόνο του, αυτό είναι δεδομένο. Αυτά όμως δεν σχετίζεται με το αδίκημα που κατηγορείται. Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά αυτή άλλα δεν συνιστά αυτή αυτό το  αδίκημα

Ο δράστης κέρδισε την εμπιστοσύνη της και για αυτό υπάρχουν και αυτά τα μικροποσά σε εμβάσματα..

Advertisement

Ερώτηση: τι πίστευε αυτή η γυναίκα δηλαδή;

Απάντηση: είχε την εντύπωση ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι το παιδί απλά βρίσκεται απέναντι. Το ίδιο μου μετέφερε και υποστηρίζει και η μεγάλη αδερφή και ο αδερφός της κοπέλας, αλλά και η θεία της που ήταν η πρώτη επικοινώνησε μαζί μου.

Σίγουρα μιλάμε για ένα τρομακτικό έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα.. είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και κρύβεται κύκλωμα από πίσω.

Ποινική δίωξη στον πατέρα

Αναβολή για τις 26 Οκτωβρίου έλαβε η υπόθεση κατοχής ναρκωτικών του πατέρα της 12χρονης από το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, την ώρα που η υπόθεση του Κολωνού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Advertisement

Νωρίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση σε βάρος του άνδρα.

οι ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη διάρκεια κατ´ οίκον έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές για να δικαστεί.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement