Φως στο Τούνελ: Σοκάρουν τα στοιχεία για την έξαρση σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά

Advertisement

Οργή και αποτροπιασμό προκάλεσαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής (9/10) για την αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ελλάδα, με θύματα ανήλικα.

Ενδεικτικό είναι πως το πρώτο εικοσαήμερο του Οκτωβρίου, αποκαλύφθηκαν δέκα υποθέσεις με βιασμούς παιδιών, ακόμα και από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Η συζήτηση των ειδικών που φιλοξενούσε η εκπομπή, επικεντρώθηκε στην πρόληψη, αλλά και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών περιστατικών.

Advertisement

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

«Κάθε τέσσερις ημέρες, ένα παιδί πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης», λέει η ΕΛ.ΑΣ., μέσα από επίσημα στοιχεία, που αφορούν στο πρώτο οκτάμηνο του 2022 και παρουσιάζουν αύξηση 58%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Εάν ανατρέξει κανείς στα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, θα δει την ανησυχητική αύξηση να σημειώνεται από το 2021 και μετά.

Advertisement

Τα στοιχεία ήρθαν στο φως με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας της 12χρονης μαθήτριας στον Κολωνό.

Στη φυλακή έχουν οδηγηθεί οι πέντε από τους έξι συλληφθέντες για την υπόθεση. Ο φερόμενος ως μαστροπός, Ηλίας Μίχος, τρεις “πελάτες” του, αλλά και η μητέρα του παιδιού.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εννέα πρόσωπα που φέρεται να έχουν δώσει χρήματα στη μητέρα, έξι εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί από συνομιλίες σε διαδικτυακές εφαρμογές.

Advertisement

Συγκινητικά είναι τα βίντεο από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που σκοπό έχουν να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για το τεράστιο πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Το «Τούνελ» παρουσίασε στοιχεία από «Χαμόγελο του Παιδιού» για το πρώτο εξάμηνο του 2022, όπου φαίνεται καθαρά η αύξηση στα περιστατικά κακοποίησης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement