Ακαδημαϊκός ο γλωσσολόγος Χριστόφορος Χαραλαμπάκης

Χριστόφορος Χαραλαμπάκης – Αμαλία Παρασκευοπούλου. Επίδοση της Τιμητικής περγαμηνής των επετειακών αφιερωμάτων της Ελληνικής Επανάστασης στις Η.Π.Α.
Advertisement

Επιφανής επιστημονικός συνεργάτης των διεθνών μορφωτικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης της Ελλάδος

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης αναγορεύθηκε Ακαδημαϊκός στην έδρα της Γλωσσολογίας του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.

Πρόκειται για μιάν ιστορική απόφαση της Ακαδημίας Αθηνών με την οποία καλύφθηκε ύστερα από ογδόντα ένα χρόνια η κενή έδρα της Γλωσσολογίας που κατείχε ο θεμελιωτής της επιστήμης της γλώσσας στην Ελλάδα, Γεώργιος Χατζιδάκις.

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης 2018. Ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης επικεφαλής της Τιμητικής Επιτροπής του Αριστείου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Ρωσική Εκκλησία – Μητροπολίτη Κυρήνης Αθανάσιο τον Κυκκώτη.

Ο νέος Ακαδημαϊκός υπήρξε καινοτόμος μελετητής της αρχαίας και νέας ελληνικής διαλεκτολογίας και της σχέσης γλώσσας-λογοτεχνίας-εκπαίδευσης μάλιστα με τη χρήση μεθόδων της υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας.

Advertisement

Το επιστημονικό, συγγραφικό και παιδαγωγικό έργο του, ευρύτατο σε έκταση και ποιότητα έτυχε της καθολικής ακαδημαϊκής αναγνώρισης με διεθνή εύσημα καταξίωσής του στο εξαιρετικά απαιτητικό γνωστικό αντικείμενο της γλωσσικής έρευνας και παιδείας.

Ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης τίμησε με τη μακρά συνεργασία του τα διεθνή μορφωτικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος, ιδιαίτερα στους τομείς των λογοτεχνικών και ιστορικών αφιερωμάτων, που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στις Η.Π.Α. με τη πανεπιστημιακή κοινότητα του Pittsburgh και τα ομογενειακά πολιτιστικά ιδρύματα της αμερικανικής κομητείας του Allegheny.

Λογοτεχνική συνεργασία με τον ποιητή και θεωρητικό της τέχνης Ευάγγελο Ανδρέου

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement