28η Οκτωβρίου: Ο καιρός το τριήμερο – Περιοχές με βροχές

Advertisement

Σε φυσιολογικά επίπεδα επανέρχεται η θερμοκρασία από την 28η Οκτωβρίου, καθώς η ασυνήθιστη ζέστη υποχωρεί, με τον καιρό να παραμένει, ωστόσο, καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στη δυτική – κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και στην Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια και τις παραθαλλάσιες περιοχές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ και το Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες στα βόρεια ενώ στις νοτιότερες περιοχές 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Advertisement

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, στη σημερινή της πρόγνωση αναφέρει πως ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ίσως υπάρξουν ασθενείς τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Εύβοια και Βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά.

Άνεμοι Βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση , κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια.

Το Σαββατοκύριακο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές.

Advertisement

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο (29-30/10)

Ο καιρός το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατα τις μεσημβρινές ώρες με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια της Κρήτης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά έως 4, στα ανατολικά 4 με 6 και το Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Advertisement

Ο καιρός την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά και το Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή.

Advertisement

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω