Κολωνός: Αναζητούν 4 ακόμα βιαστές της 12χρονης – Αντίστροφη μέτρηση για νέα εντάλματα

Advertisement

Οι φωτογραφίες των 15 ανδρών που προσήλθαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, «αποκάλυψαν» τρεις ακόμα βιαστές της 12χρονης.

Η ανήλικη, με νέα κατάθεση της, αναγνώρισε τα πρόσωπα τους, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για άτομα που είχαν επαφή μαζί της, κλείνοντας «ραντεβού» μέσα από το διαδικτυακό προφίλ του κατηγορούμενου μαστροπού-βιαστή, Ηλία Μίχου.

Η ολοκλήρωση της επίπονης διαδικασίας αναγνώρισης, αναμένεται να δρομολογήσει νέα εντάλματα σύλληψης από την Ανακρίτρια, σε βάρος των ταυτοποιημένων ανδρών για τα οποία διαπιστώνεται ποινική εμπλοκή στη σοκαριστική υπόθεση.

Έξι ώρες επιβεβαίωσης της φρίκης

Για σχεδόν 6 ώρες, από το πρωί, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, η 12χρονη υποβλήθηκε σε μια σκληρή διαδικασία αναγνώρισης των βιαστών της, κατά τη διάρκεια της τέταρτης κατάθεσης της στους παιδοψυχολόγους της Ασφάλειας.

Advertisement

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, επέδειξαν στο κορίτσι φωτογραφίες τόσο των 15 ατόμων που είχαν προσέλθει αυτοβούλως τις προηγούμενες ημέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όσο και άλλων χρηστών της εφαρμογής blindchat που είχαν ταυτοποιηθεί κατά τις έρευνες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την πρώτη λίστα, αυτή των αυτόβουλων προσελεύσεων, η 12χρονη αναγνώρισε τρία πρόσωπα, με τα οποία όπως είπε στους παιδοψυχολόγους, είχε συναντηθεί από κοντά. Για τα υπόλοιπα άτομα, όπως είπε, είτε δεν θυμόταν, είτε δεν ήταν σίγουρη.

Εκτός από τις φωτογραφίες των ταυτοποιημένων προσώπων, τα στελέχη της Ασφάλειας, έδειξαν στο κορίτσι πλήθος από διαδικτυακές συνομιλίες, από το προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος στην εφαρμογή ανώνυμων γνωριμιών, για να διαπιστωθεί ο ρόλος συγκεκριμένων προσώπων.

Advertisement

Ανάμεσα σε αυτές τις συνομιλίες, ήταν και εκείνη με τον 26χρονο Αστυνομικό που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στη ΓΑΔΑ, σε βάρος του οποίου τρέχει ήδη πειθαρχικός έλεγχος. Το κορίτσι δεν φαίνεται να αναγνώρισε το πρόσωπο του.

Αναζητούν τουλάχιστον 4 ακόμα βιαστές

Αυτόβουλες προσελεύσεις, εξερεύνηση σε ψηφιακά πειστήρια στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και οι νέες καταθέσεις της 12χρονης, αναμένεται να καθορίσουν το επόμενο διάστημα τον τελικό αριθμό των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Η ανήλικη έκανε λόγο για τουλάχιστον 11 «πελάτες»- βιαστές, με τους οποίους είχε επαφή.

Advertisement

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 4 άνδρες εκτός από τον Ηλία Μίχο, ενώ πλέον με τα τρία ακόμα άτομα που αναγνώρισε η 12χρονη, ο αριθμός ανεβαίνει στους 7.

Σε περίπτωση που εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, για τα τρία ταυτοποιημένα άτομα, οι αστυνομικοί θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό τουλάχιστον τεσσάρων ακόμα ανδρών που συναντήθηκαν με την ανήλικη στο μετρό των Σεπολίων.

Την ίδια ώρα στη ΓΑΔΑ, συνεχίζουν να προσέρχονται άτομα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Advertisement

Δύο ακόμα άνδρες, ηλικίας 34 και 50 ετών, οι οποίοι συνομιλούσαν διαδικτυακά με την ανήλικη, εμφανίστηκαν στην Ασφάλεια και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού εξετάστηκαν ενόρκως.

Επικοινωνία μέσω blindchat με τη 12χρονη, είχε και ένα μέλος τοπικής οργάνωσης τπυ ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, το οποίο διαγράφηκε από την παράταξη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement