«Κόκκινος» συναγερμός στην κυβέρνηση – Μετά τους κοριούς, πόλεμος με τον Ολυμπιακό

Advertisement

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και Ολυμπιακός μετά τους μύδρους που εξαπέλυσαν χθες ο πρόεδρος αλλά και το μέλος της ΠΑΕ κ.κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και Ι. Βρέτζος, μετά το ντέρμπι στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Ο κ. Μαρινάκης μετέβη στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στου Ρέντη και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το χθεσινό ματς ως «σφαγή που δεν έχει προηγούμενο» ενώ μίλησε για έναν στημένο διαιτητή, μία στημένη ομοσπονδία, που πάνε από το κακό στο χειρότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Έχω μάθει στα δύσκολα από μικρός, έχω μάθει να αλλάζω τις καταστάσεις όταν χρειάζεται να αλλάξουν και μέχρι σήμερα τις περισσότερες φορές είμαστε νικητές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης, σε ένα μήνυμα που ακούγεται να έχει πολλούς αποδέκτες.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, σημείωσε ότι «όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε και ότι «όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις με νόμιμα μέσα και όταν κάνεις αυτό που πρέπει, να παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο, να ισχύουν οι κανονισμοί, όταν αυτά καταπατώνται, πρέπει να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές. Θα γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο και θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, αμέσως μετά το ντέρμπι ( 1-1 ), το μέλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενός συνεργάτης του επιχειρηματία κ. Ι. Βρέντζος, έκανε λόγο για «φασιστικό παρακράτος που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και που διέπεται από οργανωμένο έγκλημα. «Είναι βέβαια λογικό, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια λειτούργησε στην κυβέρνηση καθεστώς παρανομίας, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα παράνομα και λαθραία στοιχεία. Η ανοχή μας τελείωσε, προσωπική μου πρόταση, να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε ο κ. Βρέτζος, σηκώνοντας την αυλαία μιας σύγκρουσης, η οποία αναμένεται σφοδρή.

Advertisement

Η είδηση έπεσε κυριολεκτικά ως «βόμβα» στο στρατόπεδο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία, ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento για παρακολούθηση 33 προσώπων, μεταξύ των οποίων και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγ. Μαρινάκη.

Σφαλιστά τα στόματα σε κυβέρνηση και ΝΔ για τις υποκλοπές

Την ίδια ώρα, με «σφαλιστά» στόματα παρακολουθούν τις πολυεπίπεδες εξελίξεις που πυροδοτεί η νέα «βόμβα» στην υπόθεση των υποκλοπών, τόσο η πλειονότητα όσων βρίσκονται στον κατάλογο της λίστας των 33 προσώπων που σύμφωνα με την εφημερίδα Documento παρακολουθούντο από το παράνομο λογισμικό Pretador, όσο όμως και οι γαλάζιοι βουλευτές.

Αμηχανία, νευρικότητα, υφέρπουσα οργή και αγωνία είναι το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Και μπορεί οι περισσότεροι να αναπαράγουν μονότονα τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν το Σάββατο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Οικονόμου στον εκδότη της εφημερίδας κ. Γ. Βαξεβάνη, κυρίως για να ξορκίσουν τους φόβους τους, αλλά δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαψεύδει την ουσία του δημοσιεύματος και παραπέμπει στη δικαιοσύνη για την διερεύνηση των καταγγελλόμενων.

Advertisement

Αυτό, την ίδια ώρα, που η εφημερίδα προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις και διαβεβαιώνει ότι διαθέτει στοιχεία τα οποία θα παραδώσει, πιθανότατα σήμερα, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισ. Ντογιάκο ο κ. Βαξεβάνης, στα πλαίσια της παραγγελίας του για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Προς ώρας, το Μέγαρο Μαξίμου έχει οχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι ούτε η πολιτεία, ούτε καμία δημόσια αρχή αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator, ενώ ισχυρίζονται ότι πίσω από τις νέες αποκαλύψεις κρύβονται «κάποια κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο Πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο».

Ο Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1

Ωστόσο, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, καθώς στα πρόσωπα της λίστας περιλαμβάνονται «βαριά» ονόματα όπως αυτό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του επιχειρηματία Βαγγ. Μαρινάκη, αλλά και δημοσιογράφων όπως ο εκδότης της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς. Τόσο το In. gr (που ανήκει στον Όμιλο Μαρινάκη) όσο και η Καθημερινή, έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα, επιβεβαιώνοντας ότι η υπόθεση αυτή ξεπερνά τα στενά όρια του Μεγάρου Μαξίμου και ακουμπά τις σχέσεις της φιλελεύθερης παράταξης με μεγάλα ΜΜΕ.

Advertisement

Όλοι, μα όλοι, στη ΝΔ αναμένουν τί θα πει απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον Ν. Χατζηνικολάου. Μία συνέντευξη που αν και είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τρεις εβδομάδες νωρίτερα αλλά αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του πεθερού του πρωθυπουργού, θα αξιοποιηθεί από το κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να δοθεί μία «γραμμή άμυνας» στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, απέναντι στη νέα καταιγίδα που ξέσπασε στην παράταξή τους.

Το μείζον ερώτημα, βεβαίως, είναι αν μπορεί να τεκμηριωθεί η βαριά κατηγορία περί παρακολούθησης σειράς στελεχών, και κυρίως του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, όπως έσπευσε να υπογραμμίσει με νόημα ο κ. Ν. Δένδιας, με την αυτονόητη υποσημείωση της ανάγκης προστασίας των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της υπόθεσης, είναι ότι τόσο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ούτε κανένας από τους συνεργάτες ή συνομιλητές του έχουν σημάνει «σιωπητήριο» μέχρι νεοτέρας, αποφεύγοντας ακόμα και μία πρώτη πολιτική εκτίμηση της κατάστασης.

Advertisement

Το βέβαιο είναι ότι οι ελπίδες της κυβερνητικής πλειοψηφίας για κλείσιμο του επώδυνου κύκλου των υποκλοπών έχουν εξανεμιστεί και όλοι τώρα φοβούνται ότι η χώρα θα οδεύσει στις εκλογές όχι μόνο με ανοικτή την υπόθεση αυτή, αλλά πιθανόν και με τη διαρκή πίεση της αντιπολίτευσης να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
Κάτι που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη πολύ βαρύ κλίμα στην κυβερνητική παράταξη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement