Δένδιας: Αν με ακούνε; Με ακούνε στερεοφωνικά!

Advertisement

Τι φέρεται να είπε σε εκπροσώπους κομμάτων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσής τους, ο υπουργός Εξωτερικών- Η συχνή αλλαγή τηλεφώνων- Γιατί προτιμούσε να ταξιδεύει για σοβαρά θέματα σε ξένες χώρες, παρά να μιλάει στο τηλέφωνο-Καμία επικοινωνία από Μαξίμου για το θέμα.

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είναι σε θέση να γνωρίζουν πως κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κομμάτων για την εξωτερική πολιτική, δυο εξ αυτών ρώτησαν τον Νίκο Δένδια αν πιστεύει πως το τηλέφωνό του παρακολουθούνταν και αν τον ακούν όταν συνομιλεί με διαφόρους.

«Αν με ακούνε; Με ακούνε …στερεοφωνικά», απάντησε με το γνωστό του χιούμορ ο υπουργός Εξωτερικών. Με την υπόθεση των υποκλοπών τότε να είναι στα φόρτε της, αλλά αρκετά πριν την αποκάλυψη της λίστας από το Documento, οι εκπρόσωποι των κομμάτων (οι συναντήσεις γίνονται με το κάθε κόμμα χωριστά) έμειναν με την εντύπωση πως ήταν πεισμένος για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του.

Ο Νίκος Δένδιας, άλλωστε, λόγω και του αξιώματός του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αλλά και ως ο …αρχιδελφίνος της ΝΔ, αποτελεί στόχο παρακολούθησης (και) των μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών.

Advertisement

Ωστόσο ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τις εντολές της πολύ καλής υπηρεσίας ασφαλείας που διαθέτει το υπουργείο Εξωτερικών, με σκοπό να περιφρουρήσει τα μείζονα θέματα ασφαλείας της χώρας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που πραγματοποιεί ουκ ολίγα ταξίδια σε πρωτεύουσες χωρών που κρίνονται μείζονα θέματα για την Αθήνα), προκειμένου να είναι απολύτως βέβαιος πως δεν θα υπάρξουν διαρροές, ούτε ότι πολύ συχνά αλλάζει τηλεφωνική συσκευή και αριθμό!

Η δήλωσή του, πάντως, μετά τη δημοσίευση του πρώτου μέρους της λίστας του Documento, με το όνομά του να περιλαμβάνεται σε αυτή, αποτέλεσε «γρίφο», καθώς μπορεί να διαβαστεί με διαφορετικές αναγνώσεις.

Το βέβαιο, ωστόσο, είναι πως ούτε έχει δώσει τα κινητά του για έλεγχο, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, δεν υπήρξε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού προς αυτόν για το γεγονός ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα!

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement