Πολυτεχνείο: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Ανοιχτές οι πύλες για τους πολίτες

Advertisement

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την επέτειο της εξλεγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίες κορυφώνονται την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι πόρτες του ιστορικού ιδρύματος είναι ανοιχτές και πολίτες το επισκέπτονται ώστε να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων.

Advertisement

Σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, οι πύλες θα παραμένουν ανοικτές από τις 8:30 έως τις 21:00. Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις.

«Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών. Αυτό προτάσσει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτό πρέπει να αναδεικνύει ο τρόπος εορτασμού της, και αυτή είναι σήμερα η συλλογική και ατομική ευθύνη των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των φυλακισθέντων και εξορισθέντων αντιστασιακών περιόδου 1967-1974, με ανακοίνωσή του καλεί τον λαό και τη νεολαία της Αθήνας να συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις στον ιστορικό χώρο του Ε.Μ.Π. στην Πατησίων. Την Πέμπτη μετά τις ομιλίες θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς της Αμερικανική Πρεσβεία, που θα ξεκινήσει στις 16:00.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement