Ο χορός των εκατομμυρίων της «Κιβωτού του Κόσμου» με τα ακίνητα «φιλέτα», αλλά και ένας λογαριασμός της πρεσβυτέρας με… πολλά μηδενικά, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών που κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ.
Εν τω μεταξύ, ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της Οργάνωσης. Από έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο όμως έμενε αναξιοποίητο.
Τα εν λόγω ακίνητα αποκτήθηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές. Μερικά εκ των οποίων έχουν δωρηθεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε: Άνοιξη Διονύσου, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Παγκράτι, Ηλιούπολη, Ζεφύρι, Πετρούπολη, Νίκαια, Πεύκη και Νέα Ιωνία.
Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 ευρώ, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 ευρώ.
Η λίστα όμως δεν τελεώνει εκεί. Η ΜΚΟ έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά. Χαρακτηριστικά, στη Χίο, διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, υπάρχει μια μεζονέτα 303 τ.μ. αξίας 1.000.000 ευρώ.
Οι μεγάλες δωρεές
Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η ΑΑΔΕ και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν βάλει στο ερευνητικό στόχαστρο τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς τα ποσά από δωρεές και χορηγίες ακούγονται υπέρογκα, κάτι που καθιστά αναγκαία τη διερεύνηση της διάθεσης αυτών των χρημάτων στους σκοπούς λειτουργίας της.
Οι δωρεές και χορηγίες από το 2007 έως το 2022, κυμαίνονται κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ, με περισσότερα από 30 εκατομμύρια την τελευταία πενταετία. Πλήθος ατόμων θέλησαν είτε εν ζωή ακόμη είτε μετά θάνατον να αφήσουν την περιουσία τους στην «Κιβωτό», επιθυμώντας να βοηθήσουν τα παιδιά.
Όπως η δωρεά στο Ζεφύρι, οικοπέδου 183 τμ. και αξίας 40.000 ευρώ ή τα δύο οικόπεδα στο Τρίλοφο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 4.200 τ. μ. με αξία 55.000 ευρώ.
Ακόμα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν στα χέρια της Κιβωτού από κληρονομιά. Το πρώτο είναι ένα υπόγειο διαμέρισμα 38 τ.μ. στην Ηλιούπολη, αξίας 20.000 ευρώ, κι ένα δεύτερο, στη Νίκαια, 55 τ. στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, με αξία σήμερα τα 65.000 ευρώ.
Η Κιβωτός, απέκτησε τέλος, την υψηλή κυριότητα σ’ ένα ισόγειο διαμέρισμα 34ων τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, με αξία πώλησης τα 30.000 ευρώ.
Μικρά ακίνητα που βρίσκονται στην Αττική, που άλλα νοικιάζονται, αρκετά όμως, απ’ αυτά παραμένουν σφραγισμένα, παρότι ήταν επιθυμία εκείνων που τα δώρισαν στην «Κιβωτό»να φιλοξενήσουν τα παιδιά.
Από το πρωί της Πέμπτης (24/11), τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν ξεκινήσει τις αποστολές των αιτημάτων προς όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να εντοπίσουν τραπεζικούς λογαριασμούς, που διαχειρίζονταν ο πατέρας Αντώνιος, η σύζυγός του, συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ.
Στη συνέχεια θα ελέγξουν τις εισροές και κυρίως τις εκροές χρημάτων και τους παραλήπτες τους. Θα εξετάσουν την περίπτωση εικονικών παραστατικών εισροών-εκροών χρημάτων, όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις έρευνας ελεγχόμενων επιχειρήσεων.
«Σιγή ασυρμάτου» από τους συνηγόρους του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας
«Σιγή ασυρμάτου», έιναι στο μεταξύ η στάση, που θα κρατήσουν οι τρεις συνήγοροι, οι οποίοι ανέλαβαν την εκπροσώπηση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι Θρασύβουλος Κονταξής, Γιάννης Κώτσος και Τάσος Τριανταφύλλου, θα τηρήσουν στάση σιωπής όσο διαρκεί η διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου» και του πατρός Αντωνίου, από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων και όλες τις άλλες διωκτικές Αρχές, όπως η Αρχή Ξεπλύματος και η Οικονομική Αστυνομία.
Κατά τις ίδιες πηγές, την ίδια στάση θα κρατήσουν ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και τα στελέχη των Δομών, που φέρονται εμπλεκόμενα σε καταγγελίες βαναυσότητας και κακοποίησης ανηλίκων.