Η Ελλάδα μέσα στους καλύτερους οινικούς προορισμούς παγκοσμίως

Advertisement

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε hot προορισμό για όσους αγαπούν το κρασί.

Το κρασί είναι η αδυναμία πολλών ταξιδιωτών, οι οποίοι συχνά βάζουν στόχο να συνδυάσουν την απόδρασή τους, με την οινική απόλαυση. Για αυτό το κοινό, λοιπόν, και για να εμπνεύσει γενικότερα όσους αγαπούν το κρασί και τα ταξίδια, η Compare the Market συνέταξε έναν κατάλογο με τους κορυφαίους οινικούς προορισμούς, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Η μελέτη ανέλυσε τις περιοχές με βάση τους εξής επτά παράγοντες: αριθμός ποικιλιών σταφυλιών, έκταση αμπελώνων (εκτάρια), κατανάλωση κρασιού (1.000εκατόλιτρα), παραγωγή οίνου (1.000εκατόλιτρα), βαθμολογία κριτικών για το πιο δημοφιλές κρασί, τιμή του δημοφιλέστερου κρασιού, παγκόσμια κατάταξη της πιο δημοφιλούς φιάλης κρασιού.

Στην 1η θέση συναντάμε τη Γαλλία, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, με 380 ποικιλίες και τη 2η μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού στον κόσμο. Το πιο δημοφιλές κρασί της είναι το Chateau Mouton Rothschild, η τιμή του οποίου φτάνει τα 663 ευρώ. Στη 2η θέση βρίσκεται η Ιταλία, με… 453 ποικιλίες, ενώ η κορυφαία τριάδα ολοκληρώνεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα που καταναλώνει το περισσότερο κρασί στον κόσμο και είναι 4η στην παραγωγή.

Η Ελλάδα βλέπουμε ότι βρίσκεται στην 9 θέση με τις 20 κορυφαίες χώρες, με 220 ποικιλίες και πιο δημοφιλές κρασί το Estate Argyros Assyrtiko, ενώ στην 20η θέση βρίσκεται και η Κύπρος, με πιο δημοφιλές το Kthma Keo’ Cabernet Sauvignon – Lefkada, Limassol και 114 ποικιλίες.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement