Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν – 5 συμβουλές για τους καταναλωτές

Advertisement

Tη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις των καταστημάτων, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι οι χειμερινές εκπτώσεις γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων φέτος περιλαμβάνεται και η Κυριακή 15 Ιανουαρίου, κατά την οποία τα μαγαζιά θα βρίσκονται ανοιχτά.

Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας, αυτό θα είναι προαιρετικό από τις 11:00 έως τις 20:00.

Advertisement

Πέντε χρήσιμες συμβουλές

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εξέδωσε χρήσιμο οδηγό με τις 5 συμβουλές προς τους καταναλωτές για την αποφυγή δυσάρεστων «εκπλήξεων».

Ειδικότερα, Η ΕΕΚΕ συμβουλεύει τους καταναλωτές:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement