Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, «έφυγε» ο Τζιανλούκα Βιάλι

Advertisement

Μετά από σκληρή, περήφανη και τιτάνια μάχη με τον καρκίνο τη τελευταία πενταετία, ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Τζιανλούκα Βιάλι, έχασε τη μάχη για τη ζωή στα 58 του χρόνια. Από τα μέσα Δεκεμβρίου η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και νοσηλευόταν σε κλινική του Λονδίνου, εκεί όπου και άφησε τη τελευταία του πνοή.

Ο Βιάλι αντιμετώπισε την ασθένειά του με τεράστιο θάρρος, με τα λόγια του να συγκλονίζουν και να αποτελούν παράδειγμα ζωής.

«Όταν διαγνώσθηκα με καρκίνο δεν άρχισα να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο συνέβη σε εμένα. Θα ήταν υποκριτικό να το πω όταν είμαι απλά ένας στους τόσους ανθρώπους που αρρωσταίνουν. Ήταν κάτι που έπρεπε να περάσω για να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Ίσως ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Αν ήμουν γενναίος; Δεν ξέρω αν αυτή είναι η σωστή λέξη. Νομίζω ότι με χαρακτηρίζει επιμονή για να τα καταφέρω. Δεν ξέρω τι σημαίνει γενναιότητα. Μόνο όταν φοβάσαι μπορείς να γίνεις θαρραλέος. Επομένως, αν δεν ξεπεράσεις τον φόβο, πως θα ξέρεις ποιoς είσαι πραγματικά;»

Advertisement

Ως ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία με την φανέλα της Σαμπντόρια, της Γιουβέντους και της Τσέλσι ενώ ήταν βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι στη πρόσφατη κατάκτηση του Euro από την Ιταλία.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement