Βασίλης Τόπαλος: Τα 4 αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου του

Advertisement

Το μυστήριο γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, καλείται να ξεκαθαρίσει η Αστυνομία εφόσον τίθενται τέσσερα βασικά ερωτήματα, τα οποία ζητούν απάντηση.

Πάντως, τις προσεχείς ημέρες, οι Αρχές θα λάβουν και την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία κάνει λόγο για μεγάλο αιμάτωμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του νεαρού.

Advertisement
Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξήγησε στο MEGA πώς είναι πιθανόν να δημιουργήθηκε το εν λόγω αιμάτωμα, αναφέροντας την Παρασκευή (06/01): «Για να έχουμε μία δημιουργία αιματώματος, το οποίο αρχίζει και μεγεθύνεται και πιέζει τον εγκέφαλο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί της πτώσης. Εγώ συμπεραίνω ότι ο τραυματισμός έλαβε χώρα την ίδια μέρα, ο ασθενής αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και ουσιαστικά κατέρρευσε μετά από κάποια λεπτά της ώρας».

Παρ’ όλα αυτά, το ύψος του νεαρού δεν δικαιολογεί το αιμάτωμα, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής, τονίζοντας: «Η πτώση εξ ιδίου ύψους σε ένα πλαίσιο λιποθυμικού επεισοδίου, όπου η φορά και η κίνηση με την οποία πέφτει το σώμα δεν είναι τόσο ισχυρή, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δημιουργία αιματώματος, αφετέρου δεν μπορεί αυτό το αιμάτωμα να δημιουργηθεί ακαριαία με την πτώση και ουσιαστικά να καταρρεύσει και ο οργανισμός».

Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι καταθέσεις

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, τέσσερα ερωτήματα είναι αναπάντητα στη συγκεκριμένη υπόθεση και είναι τα εξής:

  1. Πώς και πότε προκλήθηκε το μοιραίο χτύπημα;
  2. Συμμετείχε ή όχι σε αγώνες προσομοίωσης εκείνη την ημέρα;
  3. Έκανε σπάρινγκ με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αθλητές;
  4. Γιατί δεν ενημερώθηκε η Ομοσπονδία για τους αγώνες σπάρινγκ που φέρεται να συμμετείχε;

Πάντως, σήμερα (07/01), αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές ακόμα τέσσερις πυγμάχοι που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο με τον 16χρονο τη μοιραία ημέρα. Επισημαίνεται ότι και την προηγούμενη ημέρα, ο νεαρός αθλητής βρισκόταν στο ίδιο γυμναστήριο και προπονήθηκε, παρά τις ρητές οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή για ξεκούραση και χαλαρό πρόγραμμα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement