Γλύξμπουργκ: Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη η κηδεία του

Advertisement

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

“Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, επικοινωνία με τους οικείους του είχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Advertisement

Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος προσκλήθηκε για την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας, όπως άλλωστε αναφέρει και η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκλήρωσε τις εργασίες της για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’, «η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, σε διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκαν τα διαδικαστικά της κηδείας του έκπτωτου βασιλιά με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξης:

-Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,

-Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι

Advertisement

-Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,

-Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,

-Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Advertisement

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις γιοι του

Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά για να συζητήσουν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη τις λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η οικογένειά του ζητά να τελεστεί η κηδεία στην Μητρόπολη Αθηνών.

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη η κηδεία του
EUROKINISSI

Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement