Εκλογές 2023: Τέλος εποχής για την Αλέκα Παπαρήγα – Δεν θα είναι υποψήφια με το ΚΚΕ μετά από 30 χρόνια

Οι εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος ο Δ. Κουτσούμπας – Επικεφαλής του Επικρατείας ο Θ. Παφίλης

Advertisement

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στο Κοινοβούλιο, η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, δεν θα είναι υποψήφια για βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση για τις εκλογές 2023 που εξέδωσε το ΚΚΕ, ο γενικός γραμματέας του Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στις εξής περιφέρειες:

1. Βόρειο Τομέα Αθηνών
2. Α’ Θεσσαλονίκης
3. Φθιώτιδας

Advertisement

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο κοινοβούλιο, σύμφωνα και με τη δική της γνώμη, δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, στο πλαίσιο και της ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ & κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Ποια είναι η πολιτικός του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Η Αλέκα Παπαρήγα (Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 1945) είναι Ελληνίδα πολιτικός, πρώην Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 1991 μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Είναι η δεύτερη γυναίκα αρχηγός πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα και η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. Είναι η μακροβιότερη αρχηγός κόμματος μετά τη μεταπολίτευση καθώς συμπλήρωσε 22 συνεχή χρόνια στη θέση αυτή (1991-2013).

Advertisement

Γεννήθηκε ως Αλεξάνδρα Δρόσου. Γονείς της ήταν ο Νίκος και η Κική Δρόσου, οι οποίοι ήταν αντιστασιακοί και μέλη του KKE, με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν εργάστηκε ως υπάλληλος σε επιχειρήσεις και ως εκπαιδευτικός.

Το 1961 συμμετείχε στο Κίνημα Ειρήνης. Ήταν μέλος του γραφείου οργάνωσης της νεολαίας της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς και της τριμερούς γραμματείας του γραφείου σπουδάζουσας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Το 1968, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων. Συνελήφθη από τη χούντα των συνταγματαρχών και κρατήθηκε επί 4 μήνες.

Το 1974 έγινε μέλος του γραφείου της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθηνών και ασχολήθηκε με το γυναικείο κίνημα. Υπήρξε μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος και συμμετείχε στη διοργάνωση εκδηλώσεων για το Διεθνές Έτος της Γυναίκας. Το 1978 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement