Γλύξμπουργκ: Και σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Έκανε πάλι πίσω ο Μητσοτάκης

Advertisement

Από τις 6 έως τις 10 το πρωί η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης προκειμένου όσοι θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής. Η απόφαση για το μινι- λαϊκό προσκύνημα ήρθε από την αρχιεπισκοπή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ωστόσο προκαλεί αίσθηση η μεταστροφή της κυβέρνησης μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα. Τις πρώτες μέρες η κυβέρνηση μέσω πηγών προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες διαρρέοντας μετά τη διυπουργική πως αν η οικογένεια επέλεγε τη Μητρόπολη Αθηνών, τότε δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί το αίτημα του προσκυνήματος της σορού.

Όμως, από αργά το βράδυ της Πέμπτης (12/1) η κυβέρνηση υπό το φόβο τον φιλοβασιλικών στελεχών της έκανε ακόμα ένα βήμα πίσω, καθώς έγινε ατύπως γνωστό ότι θα υπάρξει η δυνατότητα να προσκυνήσουν τη σορό του τέως βασιλιά όσοι το επιθυμούν, από τις 06.00 έως τις 10.00 το πρωί στο παρεκκλήσι.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση και σήμερα το πρωί (13/1) προχώρησε σε «μινι- αναθεώρηση» της στάσης της αναβαθμίζοντας την εκπροσώπησή της στην κηδεία του τέως, με το πρόσχημα ότι θα υπάρξουν υψηλοί προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και Βασιλείς. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το Μαξίμου έβαλε στο προεκλογικό ζύγι τις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ  που θεώρησαν ότι υποτιμάται ο τέως και αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα στη δεξιά πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο στο να ανατραπεί η αρχική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία είχε ληφθεί μετά από διυπουργική σύσκεψη, έπαιξε η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά που έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι μόνο αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να «σβήνουν» φωτογραφίες και σελίδες ολόκληρες της Ιστορίας.

Κατά την ίδια πηγή, στην κηδεία αναμένεται να έρθουν: ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, με τη σύζυγό του Λετίθια, και τις κόρες τους Έλενα και Κριστίνα. Το «παρών» θα δώσει και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Καθώς και η αδελφή του εκλιπόντος, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η οποία βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Η πρώην βασιλική οικογένεια έχει στείλει προσκλήσεις, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη όλες οι επίσημες απαντήσεις για τις αφίξεις.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement