Παρακολούθηση Φλώρου: Νέες αποκαλύψεις – Το πολυτελές σπίτι και τα 600.000 ευρώ «μαύρα»

Advertisement

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Κωνσταντίνος Φλώρος / Ήταν ο «στόχος 519c» της ΕΥΠ – Αποκαλύψεις για την παρακολούθησή του

Ειδικότερα, στις νέες αποκαλύψεις προβαίνει η κυριακάτικη εφημερίδα Documento, η οποία σύμφωνα με το αυριανό της πρωτοσέλιδο, δημοσιεύει στοιχεία από την έκθεση της ΕΥΠ που αφορούν στην παρακολούθηση του στόχου 519c, ο οποίος ήταν ο κ. Φλώρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εμφανίζεται να έχει αγοράσει σπίτι αξίας 600.000 ευρώ με «μαύρο» χρήμα. Στην έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου, έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν «μαύρα». Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερo προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Advertisement

Δείτε το πρωτοσέλιδο

Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση Φλώρου

Σημειώνεται ότι η πρώτη αποκάλυψη σχετικά με την παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση, οι οποίες δεν δόθηκαν ποτέ.

Όπως έχει αναφέρει το Documento σε προηγούμενα ρεπορτάζ του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση για τα εξοπλιστικά, καθώς και για αγορές ακινήτων, ενώ ήταν στόχος παρακολούθησης τουλάχιστον από το πρώτο τρίμηνο του 2022, ωστόσο, φαίνεται πως και ο ίδιος έπαιρνε μέτρα προστασίας προκειμένου στις συνομιλίες τους να μην αγγίζει θέματα που μπορεί να τον εκθέσουν.

Ο κ. Φλώρος, μάλιστα, είχε ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή Signal στο τηλέφωνο, επειδή είχε την πληροφορία ότι τα συστήματα της ΕΥΠ δεν μπορούν να την καταγράψουν.

Advertisement

Πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα σε προηγούμενο ρεπορτάζ της, αναφέρει ότι η παρακολούθηση Φλώρου είχε κύριο στόχο τις επιλογές του στα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία ήταν πρώτη προτεραιότητα του Μαξίμου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα θα έπρεπε πρώτα να έχουν περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Στρατηγός έχει παρακολουθηθεί σε συνομιλίες του που αφορούσαν ισραηλινά συστήματα αλλά και τα ελικόπτερα Black Hawk, τα οποία ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε πει στη Βουλή ότι θα προμηθευτεί η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί υπήρχε σαφής διάσταση μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Υπουργού Άμυνας. Παρά το γεγονός ότι ο Στρατηγός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα όσα έλεγε από το τηλέφωνο, φαίνεται πως η ΕΥΠ έχει καταγράψει τον ίδιο να εκφράζεται κατά του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας. Κομπάζει συχνά για την αγάπη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός όμως που θεωρήθηκε αρκετές φορές από αυτούς που τον παρακολουθούσαν ως τακτική, ακριβώς για την πιθανότητα να είναι υπό παρακολούθηση.

Advertisement

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφέρει πως στα ενημερωτικά δελτία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που έφταναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Φλώρος εμφανίζεται ως μη συνεργάσιμος με το υπουργείο, ενώ έχουν καταγραφεί συνομιλίες του ίδιου με ισχυρό επιχειρηματία, με την ΕΥΠ να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτήν τη σχέση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement