Πέμπτη νίκη του Αλ Ατιγιάχ στο Dakar 2023

Advertisement

Ο Καταριάνός, Νασέρ Αλ Ατιγιάχ με Toyota, πρώτευσε για πέμπτη φορά στο ράλι Ντακάρ, μετά το 2011, το 2015, το 2019 και το 2022, στο τέλος της 14ης και τελευταίας ειδικής διαδρομής, που ολοκληρώθηκε στην πόλη Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Αλ Ατιγιάχ, άφησε πίσω του πλέον της μίας ώρας, τόσο τον Γάλλο, Σεμπάστιαν Λεμπ(Prodrive) -ο οποίος έγινε ο πρώτος οδηγός στην Ιστορία του φημισμένου ράλι που επικράτησε σε έξι διαδοχικές ειδικές διαδρομές- όσο και τον νεαρό Βραζιλιάνο, Λούκας Μοράες (Toyota).

Αποκτώντας προβάδισμα από το τρίτο στάδιο του αγώνα, που άρχισε στις 31 Δεκεμβρίου από τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας κοντά στην πόλη Γιανμπού, ο 52χρονος οδηγός, δημιούργησε μία διαφορά ασφαλείας 20 λεπτών από τον Στεφάν Πετερχάνσελ (Audi) και 33 λεπτών από τον Ισπανό, Κάρλος Σάινθ. Ομως στην εξέλιξη του αγώνα, οι δύο βασικοί του αντίπαλοι, εγκατέλειψαν στις 6 και 10 Ιανουαρίου, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να φθάσει άνετα στην νίκη, διχειριζόμενος ιδανικά τις συνθήκες.

Advertisement

Μαζί με τον Γάλλο συνοδηγό του, Ματιέ Μπομέλ, για τον οποίο αυτή, είναι η τέταρτη νίκη στο θρυλικό ράλι, ο Αλ Ατιγιάχ, Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του σκιτ, δεν ανησύχησαν ουσιαστικά μέχρι την τελική επικράτηση.

Την νίκη στην τελευταία ειδική διαδρομή, πήρε ο Γάλλος, Γκερλέν Σισερί (Prodrive), ο οποίος βρίσκεται πολύ πίσω στην γενική κατάταξη.

Παράλληλα, ο Αργεντινός αναβάτης, Κέβιν Μπεναβίδες, πρώτευσε -για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2021- στο ράλι Ντακάρ. Τον 34χρονο μοτοσικλετιστή, ακολούθησαν στον τερματισμό, ο Αυστραλός, Τόμπι Πράϊς (σ.σ. σε απόσταση 43 δευτερολέπτων) και ο Αμερικανός, Σκάϊλερ Χάους.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement