Ο 32χρονος που βγάζει 39.000 δολ. τον μήνα δουλεύοντας μόλις 30 λεπτά την ημέρα

Advertisement

Ο JP Mancini II πάντα γοητευόταν από την πολυτέλεια. Απλώς υπέθετε ότι είναι πολύ δύσκολο να την αποκτήσει. Τον περασμένο Ιανουάριο, όμως, αποφάσισε να νοικιάσει το σκάφος του αξίας 400.000 δολαρίων.

Έκανε μία ανάρτηση για το σκάφος μήκους 37 ποδιών, που ήταν ελλιμενισμένο στο Key West της Φλόριντα, σε μια πλατφόρμα ενοικίασης που ονομάζεται Boatsetter, και έκλεισε 11 ταξίδια σε ένα μήνα. Τον επόμενο μήνα, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε. Διαισθανόμενος την ευκαιρία, ο 32χρονος άρχισε να καταχωρεί το σκάφος του και σε άλλες πλατφόρμες ενοικίασης όπως το Get My Boat — και αγόρασε ένα δεύτερο, μικρότερο σκάφος για ενοικίαση στο Hampton της Βιρτζίνια, όπου ζει.

Σήμερα, τα δύο σκάφη του Mancini αποφέρουν κατά μέσο όρο έσοδα 38.800 $ ανά μήνα, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CNBC Make It.

Advertisement

Αυτό απαιτεί μόνο 30 λεπτά εργασίας την ημέρα, που δαπανώνται για τη διαχείριση των κρατήσεων και τη διασφάλιση ότι οι καπετάνιοι των σκαφών – που προσλαμβάνονται και πληρώνονται από μεμονωμένους ενοικιαστές – συντηρούν σωστά τα σκάφη του, λέει ο ίδιος.

CNBC

Τον περασμένο χρόνο, ο Μαντσίνι λέει ότι αγόρασε σπίτι 190.000 δολαρίων με τα έσοδα από τα σκάφη του. Αντί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να πληρώσει τα δάνεια των 550.000 δολαρίων που πήρε για να αγοράσει τα σκάφη, ο Μαντσίνι λέει ότι σχεδιάζει να τα διοχετεύσει προς περισσότερες αγορές σκαφών και άλλες ευκαιρίες ακίνητης περιουσίας.

Δημιουργία μιας δυναμικής επιχείρησης

Αφού εγκατέλειψε την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σε ηλικία 25 ετών, ο Μαντσίνι άρχισε να πωλεί αυτοκίνητα στη γενέτειρά του Βιρτζίνια. Προσλήφθηκε σε μια αντιπροσωπεία Audi, Mercedes και Hyundai στο Hampton το 2015 και ανέβηκε τις βαθμίδες από πωλητής σε γενικός διευθυντής πωλήσεων σε ενάμιση χρόνο. Μετά από τέσσερα χρόνια προήχθη σε γενικό διευθυντή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανέπτυξε μια έντονη αίσθηση για το πώς να δημιουργήσει την εμπειρία του πελάτη. «Νοιάζομαι για τους ανθρώπους και νοιάζομαι για τις εμπειρίες τους», λέει ο Mancini. «Όταν ξεκίνησα τις πωλήσεις, είπα στον εαυτό μου ότι ήθελα να είμαι το εντελώς αντίθετο από όλα όσα μισούν οι άνθρωποι στους πωλητές και στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων».

Advertisement

Ταυτόχρονα, ήθελε να χτίσει έναν πολυτελή τρόπο ζωής, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Γνώριζε ανθρώπους που ναύλωναν προσωπικά σκάφη και αποφάσισε να κάνει κάποια έρευνα. Ως τύπος αυτοκινήτου, ο Mancini ήξερε ότι ήθελε κάτι «που να έχει καλή μεταπωλητική αξία, όπως ένα Toyota ή ένα Jeep, που δεν κόστιζε “ένα χέρι και ένα πόδι” για να τρέξει».

Λέει ότι πέρασε 300 ώρες ερευνώντας μοντέλα μέχρι να καταλήξει στο εμπορικό σήμα Axopar. Μερικές φορές, τα ενοικιαζόμενα σκάφη φιλοξενούν πάρτι – αλλά συχνά, οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για ιδιωτικές εκδηλώσεις όπως αρραβώνες και μνημόσυνα, λέει ο Mancini.Το 2020, αγόρασε ένα σκάφος Axopar αξίας 170.000 δολαρίων, καταβάλλοντας προκαταβολή 1.700 δολαρίων από τις οικονομίες του.

Δημιούργησε έναν ιστότοπο για να ναυλώσει το σκάφος, χρησιμοποιώντας το Google Ads για να προσελκύσει πελάτες και να καλύψει τις μηνιαίες πληρωμές του σκάφους. Την επόμενη χρονιά, αποφάσισε να αναβαθμίσει την επιχείρησή του με μεγαλύτερο μοντέλο. Πούλησε το πρώτο σκάφος και αγόρασε το σκάφος του 400.000 δολαρίων από την Axopar, παίρνοντας ένα τραπεζικό δάνειο για να καλύψει το σύνολο του κόστους. Τον Νοέμβριο του 2021, ο Μαντσίνι εγκατέλειψε την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων – ήταν ένα «συναινετικό διαζύγιο», όπως λέει.

Advertisement

Δύο μήνες αργότερα, κατέγραψε το σκάφος του στο Boatsetter και κατόπιν στο Get My Boat. Και τον Μάιο, αγόρασε το δεύτερο σκάφος του, λαμβάνοντας ένα προσωπικό δάνειο 150.000 δολαρίων για να καλύψει το ήμισυ του κόστους του πλοίου. Για την εξόφληση των δύο δανείων ο Mancini λέει ότι πληρώνει 6.000 δολάρια  τον μήνα.  Ελπίζει ότι η επανεπένδυση του μεγαλύτερου μέρους των κερδών του μπορεί τελικά να ξεπεράσει τα επιτόκια αυτών των δανείων

Το μεγαλύτερο σκάφος, ελλιμενισμένο στο Key West, είναι υπεύθυνο για το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος του Mancini. Το χρεώνει μεταξύ $799-$1.899 για ταξίδια διάρκειας δύο έως οκτώ ωρών, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος των καυσίμων και του φιλοδωρήματος. Οι ενοικιαστές πρέπει επίσης να κλείσουν οι ίδιοι έναν καπετάνιο, συνήθως από λίστες που παρέχονται από τον Mancini ή τις πλατφόρμες ενοικίασης. «Υπάρχει ένας λόγος που οι άνθρωποι πληρώνουν για το Ritz Carlton όταν υπάρχει ένα Motel 6 στον δρόμο για 39,99 $ ανά διανυκτέρευση. Θέλουν αυτή την εμπειρία».

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement