Tα 5 ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Advertisement

Υπάρχουν ορισμένα αυτοκίνητα τόσο ακριβά και τόσο σπάνια, που είναι πιο πιθανό να πιάσεις εξάρι στο Lotto παρά να τα πετύχεις κάποια στιγμή της ζωής σου στο δρόμο. Την αφρόκρεμα της κορυφής αποτελούν ωστόσο τα πέντε μοντέλα, τα οποία παρουσιάζουμε σήμερα και κατέχουν το προνόμιο να απαρτίζουν το Top 5 της λίστας με τα πιο ακριβά καινούρια αυτοκίνητα στον κόσμο. Τονίζουμε επίτηδες τη λέξη «καινούργια», επειδή ορισμένα κλασικά μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών έχουν πουληθεί σε ακόμη ακριβότερες τιμές από τα καινούρια.

Όσο πιο σπάνιο και όσο πιο πανάκριβο είναι πάντως ένα αυτοκίνητο, τόσο λιγότερα χιλιόμετρα «γράφει» στο δρόμο, καθώς σταθμεύει τον περισσότερο χρόνο σε κλιματιζόμενο γκαράζ. Οι ζάπλουτοι συμπολίτες μας που εντάσσουν τέτοια hypercars στη συλλογή τους δεν το κάνουν πάντως μόνο από αγάπη προς τα αυτοκίνητα, αλλά και επειδή τα βλέπουν και ως μία κερδοφόρα επένδυση για το μέλλον.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα 5 πιο ακριβά καινούρια αυτοκίνητα στον πλανήτη, καθένα από τα οποία κοστίζει όσο μία υπερπολυτελής βίλα στο Beverly Hills.

Advertisement

5. Bugatti Chiron Profilee: 9,8 εκατομμύρια ευρώ

Bugatti Chiron Profilee, photo, τιμη

Πουλήθηκε πριν λίγες ημέρες σε δημοπρασία του οίκου Sothebys στο Παρίσι και ο πλειοδότης θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η αξία της αναμένεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη, επειδή κατασκευάστηκε μόνον ένα τέτοιο αυτοκίνητο και επειδή αποτελεί το τελευταίο μοντέλο της Bugatti με τον θηριώδη κινητήρα των 16 κυλίνδρων, που αποδίδει 1.500 ίππους!

Ανάλογες είναι και οι επιδόσεις, που κόβουν την ανάσα, αφού η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 2,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα «περιορίζεται» από ηλεκτρονικό κόφτη στα 380 χλμ./ώρα.

Advertisement

4. Βugatti La Voiture Noire: 11 εκατομμύρια ευρώ

Βugatti La Voiture Noire, specs, price, τιμη

Άγνωστος παραμένει μέχρι σήμερα ο ιδιοκτήτης της ακριβότερης καινούργιας Bugatti όλων των εποχών. Κατά καιρούς είχαν κυκλοφορήσει φήμες, ότι την αγόρασε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο, ότι ανήκει στους κληρονόμους του πρώην αφεντικού του ομίλου Volkswagen –και μακαρίτη πλέον- Φέρντιναντ Πιχ ή ότι κάτοχος της είναι ένας Ελβετός πολυεκατομμυριούχος από τη Ζυρίχη.

Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το ακριβές τίμημα αγοράς της μίας και μοναδικής Bugatti La Voiture Noire, εκτιμάται όμως ότι το μαύρο υπεραυτοκίνητο των 1.500 ίππων κόστισε γύρω στα 11 εκατ. ευρώ!

Advertisement

3. Rolls – Royce Sweptail: 13 εκατομμύρια ευρώ

Rolls – Royce Sweptail, specs, price, τιμη

Και εδώ έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο συλλεκτικό αυτοκίνητο, καθώς κατασκευάστηκε μόνο ένα τέτοιο. Ωστόσο, η Sweptail δεν ξεκίνησε από πρωτοβουλία της Rolls – Royce, αλλά ήταν παραγγελία ενός άγνωστου πελάτη της βρετανικής μάρκας πολυτελείας.

Ο συγκεκριμένος ζήτησε να του κατασκευάσει η Rolls – Royce ένα μοντέλο με χυτό πίσω μέρος, για να παραπέμπει σε παλαιότερες λιμουζίνες και ταυτόχρονα εφοδιασμένο με τις πιο σύγχρονες ανέσεις ενός καινούριου αυτοκινήτου. Η Rolls – Royce χρειάστηκε τέσσερα χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που βασίζεται τεχνικά στη Phantom και κόστισε στον ιδιοκτήτη του 13 εκατ. ευρώ.

Advertisement

2. Pagani Zonda HP Barchetta: 20 εκατομμύρια ευρώ

Pagani Zonda HP Barchetta, features, price

Η δεύτερη θέση στην παγκόσμια λίστα με τα ακριβότερα καινούρια αυτοκίνητα κατοχυρώθηκε από την Pagani με έδρα το San Cesario sul Panaro της βόρειας Ιταλίας. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ιταλοαργεντινός Horacio Pagani, κατασκεύασε το 2017 συνολικά τρεις Zonda HP Barchetta και κράτησε τη μία για τον εαυτό του, για να γιορτάσει με τον πρέποντα τρόπο τα εξηκοστά του γενέθλια (εξ ου και το HP από τα αρχικά του).

Πρόκειται για ένα εξωτικό hypercar με μοναδικό σχεδιασμό και V12 κινητήρα 7,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει γύρω στους 800 ίππους και προέρχεται από τον γνωστό οίκο βελτιώσεων AMG της Mercedes.

Advertisement

1. Rolls – Royce Boat Tail: 26,2 εκατομμύρια ευρώ

Rolls – Royce Boat Tail, price, top speed

Τα λογότυπα της Rolls – Royce φέρει το ακριβότερο καινούργιο αυτοκίνητο στον πλανήτη, από το οποίο έχουν κατασκευαστεί μόλις τρεις μονάδες. Ένα από αυτά πουλήθηκε πέρυσι για 26,2 εκατ. ευρώ στον γιο ενός μεγαλοπαραγωγού μαργαριταριών, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα φημολογείται ότι απέκτησε μία Rolls – Royce Boat Tail και το διάσημο ζεύγος των Αμερικανών τραγουδιστών και ράπερ, Beyonce και Jay-Z.

Το αριστοκρατικό Cabrio δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τον λαμπερό κόσμο των πολυτελών σκαφών και ενσωματώνει έναν πλήρη εξοπλισμό για πικ νικ με τραπέζι, δύο σκαμπό και ομπρέλα ηλίου με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό. Επίσης, μέσα στην πόρτα υπάρχει θήκη με ομπρέλα βροχής, ενώ δεν λείπει βεβαίως από το στυλάτο σαλόνι ένα κλιματιζόμενο ντουλαπάκι για να διατηρείται κρύα η σαμπάνια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement