Δημοσκόπηση: Κάτω από δύο μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Στα όρια του στατιστικού λάθους, κάτω από 2%, είναι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α’ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview, για λογαριασμό της Politic, 29,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, με τη μεταξύ τους διαφορά δηλαδή να είναι στο 1,2%.

Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει απώλεια, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 (35,52%), της τάξεως του 5,82%, ενώ αντίθετα η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα, χάνοντας μόλις το 2,81% από το 31,31% που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 10%, παρουσιάζοντας αύξηση 3,9% σε σχέση με τις προηγούμενες κάλπες.

Τέταρτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση, με ποσοστό 7,8% κι ακολουθούν ΚΚΕ με 5,2% και ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Σε υψηλά ποσοστά κινούνται τα τρία πρώτα κόμματα και ως προς της συσπείρωση, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται ελαφρώς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με 73,8% έναντι 71,7%. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη συσπείρωση την εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 84,7%.

Advertisement

Το 8,3% των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς παράταξης δήλωσε πως θα «μεταναστεύσει» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ την αντίθετη πορεία θα ακολουθήσει το 4,9%.

Από εκεί και πέρα στο χώρο της κεντροαριστεράς παρατηρείται μια ισοπαλία στις μετακινήσεις αφού το 8,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εμπιστευθεί το Νίκο Ανδρουλάκη στις επόμενες εκλογές.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις από τη Νέα Δημοκρατία προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και αντίστροφα, μόλις το 2,2% θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα απορροφήσει το 3,5% των ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement