Politico: Ο «δικηγόρος του διαβόλου» αναλαμβάνει την Καϊλή

Advertisement

Ειδικότερα, o Σβεν Μαρί, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Εύα Καϊλή.

«Παίρνω τη σκυτάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του. Παράλληλα, ο κ. Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής της υπεράσπισης της Εύας Καϊλή αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει το γιατί.

Εύα Καϊλή: Καθαρίζει και μαγειρεύει στη φυλακή

Εξήντα έξι ημέρες βρίσκεται στη φυλακή η Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναμένοντας στις 16 Φεβρουαρίου την επόμενη ακρόαση ενώπιον των βελγικών Αρχών.

Advertisement

Αν και ο πρώτος καιρός στη φυλακή ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για την άλλοτε αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής, με το πέρασμα του χρόνου η 44χρονη πολιτικός βρήκε τα «πατήματά» της και πλέον αναμένει τις αποφάσεις των βελγικών Αρχών που θα κρίνουν την τύχη και το μέλλον της. Για το μόνο για το οποίο νοιάζεται αυτή τη στιγμή είναι πώς θα αποφυλακιστεί για χάρη της κόρης της. Μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έχει αναφέρει ότι η εντολέας του έχει φτάσει πολλές φορές στο σημείο να κάνει ό,τι της πουν προκειμένου να είναι και πάλι κοντά στο παιδί της.

«Η Εύα Καϊλή έκανε μεγάλες προσπάθειες για να αποκτήσει αυτό το παιδί, έρχονται στιγμές που στην απόγνωσή της μου λέει: “Θα ομολογήσω όποιο ψέμα θέλουν, για να μπορέσω να αγκαλιάσω την κόρη μου, έστω ένα λεπτό γρηγορότερα”. Μετά όμως χαλυβδώνεται και μου λέει: “Δεν θα κληροδοτήσω στο παιδί μου την πιο ατιμωτική κατηγορία, ότι η μάνα της υπήρξε μια επίορκος πολιτικός”», έχει αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Οπως όλοι οι κρατούμενοι, έτσι και η Εύα Καϊλή, μόλις συνήλθε από το αρχικό σοκ της σύλληψης και της φυλάκισης, εντάχθηκε στη ρουτίνα των βελγικών φυλακών. Οπως αναφέρουν βέλγικα Μέσα Ενημέρωσης, η πολιτικός εργάζεται στην καθαριότητα και το μαγείρεμα στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, και μάλιστα αμείβεται με 0,75 ευρώ την ώρα!

Advertisement

Θέατρο… παραλόγου από Τσίπρα στη Βουλή

Φυσικά, αυτό το ποσό είναι ευτελές, με τα διεθνή Μέσα να αναφέρουν την αντίθεση με το μισθό της ως ευρωβουλευτού, επισημαίνοντας πως η Εύα Καϊλή λάμβανε μετά τους φόρους το ποσό των 7.146 ευρώ το μήνα, ενώ είχε λάβει και μηνιαίο επίδομα 4.778 ευρώ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Εύα Καϊλή συμπεριφέρεται όπως κάθε άλλη κρατούμενη, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

Τα ίδια δημοσιεύματα σημειώνουν και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο συνήγορός της, Μ. Δημητρακόπουλος, για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες έζησε στο κέντρο κράτησης του Χάρεν, αλλά και για τα βασανιστήρια στα οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο, υπέστη η 44χρονη ευρωβουλευτής, όπως ότι δεν της επέτρεπαν να κάνει ντους. Επίσης, τα δημοσιεύματα στα βέλγικα Μέσα κάνουν λόγο και για την απόρριψη των Αρχών να αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή και να παρακολουθείται με βραχιολάκι. Να υπενθυμίσουμε ότι οι φυλακές του Χάρεν στις οποίες κρατείται η κατηγορούμενη πολιτικός αποτελείται από πολλά κτίρια και μονάδες, σε καθένα εκ των οποίων κρατούνται περίπου 30 άτομα.

Εχει δει την κόρη της ελάχιστες φορές και ετοιμάζει διάβημα

Advertisement

Η Εύα Καϊλή μένει μόνη της σε ένα κελί, ενώ σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους της και τον πατέρα της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Εύας Καιλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η 44χρονη ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διάβημα ακόμη και σε διεθνείς οργανισμούς, καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησής της όταν συνελήφθη, αλλά και το γεγονός πως, παρόλο που έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, να βλέπει την κόρη της, μετά τον πρώτο μήνα στη φυλακή, που δεν την είδε καθόλου, οι βελγικές Αρχές της έχουν επιτρέψει να τη συναντήσει ελάχιστες φορές, με τον πατέρα της Εύας Καϊλή να πηγαίνει το μικρό παιδί στην κόρη του και να το βλέπει για περίπου δύο ώρες τη φορά.

Εκτός από την Εύα Καϊλή, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου είναι και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Τα βελγικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η υπόθεση, που έχει ονομαστεί Κατάρ-γκέιτ, φαίνεται πως έχει διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις μεταξύ της Εύας Καϊλή και του Ιταλού συντρόφου της και ότι το ζευγάρι βρίσκεται πολύ κοντά στο χωρισμό, με την πλευρά της Ελληνίδας να τονίζει από τις πρώτες ημέρες της σύλληψής της ότι εμπιστεύτηκε τον λάθος άνθρωπο.

Επίσης, σημειώνουν ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει δει την κόρη του μόνο μία φορά όλο αυτό το διάστημα που είναι κρατούμενος. Οι φυλακές στις οποίες κρατείται δεν διαθέτουν τις καλύτερες συνθήκες για επισκέψεις από παιδιά. Μάλιστα, ο Τζόρτζι, όπως λέγεται, έχει χάσει βάρος και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement