Η ώρα των ψηφοδελτίων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Η ώρα των ψηφοδελτίων για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, προκειμένου να εγκρίνει το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφιοτήτων σε όλους του νομούς της χώρας. Δίνοντας έτσι το έναυσμα για την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση των υποψηφίων αλλά και των οργανώσεων του κόμματος σε αυτή την κατεύθυνση.

Ψηφοδέλτια νίκης

Στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να εκφράσει την πεποίθησή του πως πρόκειται για ψηφοδέλτια νίκης που θα οδηγήσουν την χώρα στην αναγκαία πολιτική αλλαγή. Όπως άλλωστε επισήμανε και στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας «είναι πολύ κρίσιμο ποια θα είναι η κυβέρνηση του τόπου τα επόμενα 4 χρόνια, σε μια περίοδο που είναι πολύ δύσκολη για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Ιδίως τον τελευταίο ένα, ενάμιση χρόνο, κάθε ελληνική οικογένεια περνάει έναν μικρό Γολγοθά» επισημαίνοντας πως «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και ο κόσμος αναζητά απαντήσεις, ουσιαστικές απαντήσεις για το πώς η ζωή του θα μπορεί να γίνει καλύτερη». Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και στον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ που όπως έχει δηλώσει δεν είναι άλλος από την εκλογική νίκη.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA «ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι διπλές οι εκλογές που έρχονται, μονές είναι. Μια Κυριακή θα πάμε να ψηφίσουμε κι αυτή η Κυριακή θα βγάλει συσχετισμούς που μπορούν να μας οδηγήσουν σε κυβέρνηση μιας ευρείας πλειοψηφίας και μιας ευρύτατης πλειοψηφίας στον λαό για πρώτη φορά. Και αυτή θα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα».

Το προφίλ των υποψηφίων

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο βήμα για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων αφού θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με αντικείμενο την προεκλογική «τελική ευθεία». Όσον αφορά τα ίδια τα ψηφοδέλτια σήμερα αναμένεται να εγκριθεί περίπου το 80 με 85% των υποψηφίων. Αφήνοντας έτσι περιθώριο και για νέες υποψηφιότητες το επόμενο διάστημα, κάποιες από τις οποίες θα είναι όπως λέγεται ηχηρές, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο και πολύ πιο κοντά στην κάλπη θα ανακοινωθούν και οι υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Θυμίζουμε ότι για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχει προηγηθεί πολύμηνη διαδικασία από την τριμελή επιτροπή που έχει οριστεί για την κατάρτισή τους και αποτελείται από την γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη αλλά και τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλη Καλογήρου. Εξυπακούεται ότι σαφή εικόνα και συνεχή εποπτεία της διαδικασίας κατάρτισης έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος.

Advertisement

Οι πολιτικές στοχεύσεις που αναμένεται να απεικονιστούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική διεύρυνση του κόμματος σε ένα ευρύτατο πολιτικό πεδίο από τον χώρο του κέντρου έως και τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Επίσης η ύπαρξη έντονου τεχνοκρατικού στοιχείου με ανάλογες υποψηφιότητες προκειμένου να τονιστεί η αρτιότητα των κυβερνητικών προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα – σύμφωνα και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου- μεγάλη θα είναι η συμμετοχή των γυναικών με μίνιμουμ το 50% των υποψηφίων ενώ σε σημαντικό βαθμό θα υπάρξουν νέα πρόσωπα γεγονός που θα επηρεάσει αποφασιστικά και τον ηλικιακό μέσο όρο των υποψηφίων. «Κορμός» των ψηφοδελτίων θα είναι φυσικά όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν να «κυνηγήσουν τον σταυρό» για μία ακόμη θητεία καθώς και αρκετοί επιλαχόντες της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement