Δεν θα είναι υποψήφιος ξανά ο Κώστας Καραμανλής

Advertisement

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε προς αποφυγήν… παρεξηγήσεων ότι στηρίζει την κυβέρνηση και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε με σεβασμό και αγάπη στον κόσμο της και σε όλους τους Έλληνες.

Ειδικότερα στη δήλωση του ο κ. Καραμανλής αναφέρει: “Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Advertisement

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής στάθμιζε εδώ και καιρό τις αποφάσεις του και σε κάθε περίπτωση σκόπευε να ανακοινώσει τι θα πράξει πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει την παράταξη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τα σενάρια πως ο κ. Καραμανλής ενδεχομένως να μην είναι ξανά υποψήφιος είχαν κυκλοφορήσει εδώ και δύο χρόνια. Τότε το Μαξίμου φερόταν να προτιμούσε και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, δηλαδή και ο Αντώνης Σαμαράς, να αποσυρόταν και να μην είναι στην επόμενη Βουλή.

Το τελευταίο διάστημα πάντως στο Μαξίμου φερόταν να είχαν αλλάξει γνώμη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα ήταν υποψήφιος ο κ. Καραμανλής ξανά ή όχι, είχε απαντήσει πως την απόφαση αυτή θα έπαιρνε ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Advertisement

Πράγματι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Καραμανλή, με πρωτοβουλία του ίδιου του κ.Μητσοτάκη. Η συζήτηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήταν σε καλό κλίμα και ενδεικτικό αυτού ήταν και η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού. Δήλωση αναμένεται να κάνει και ο κ.Μητσοτάκης.

Από την κυβέρνηση σημειώνουν επίσης ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement