Εκλογές 2023: Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα – Η επίσημη δήλωση

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προκήρτυξη των εθνικών εκλογών 2023, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Βέβαια, όλες οι – μέχρι στιγμής – πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου και η Βουλή πρόκειται να διαλυθεί στις 10 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, τόνισε ότι θα διατεθούν 25.000 τάμπλετ μέσω των δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Έτσι, γύρω στις 8 το βράδυ «θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας. Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να βγουν νωρίτερα από τα συνηθισμένα τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Τι είπε για την επόμενη ημέρα των εκλογών

Σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει ξανά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – αν η επόμενη μέρα των εκλογών αναδείξει εκ νέου τη Ν.Δ – ή θα επιλέξει να δοκιμαστεί και σε άλλον τομέα, ο Κυρ. Πιερρακάκης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή παραμένω προσηλωμένος στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί… Από εκεί και πέρα, η στελέχωση της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και η δική μου επιθυμία είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε όποιο πεδίο μου ζητηθεί».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement