Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν ήταν αναρχικοί, μπράβοι της νύχτας ήταν» – Πήρε εξιτήριο

Advertisement

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δέχθηκε επίθεση στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10/03) και έτσι χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς οι δράστες τού έσπασαν τη μύτη. Παρ’ όλα αυτά, αν κοι οι γιατροί τού συνέστησαν να μείνει στο νοσοκομείο τη νύχτα για προληπτικούς λόγους, εκείνος προτίμησε να αποχωρήσει και έτσι έλαβε εξιτήριο.

Πάντως, στο πρώτο διαδικτυακό μήνυμά του για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης, έκανε λόγο τόσο για «μπράβους της νύχτας» όσο και για «παρακράτος» και «υπόκοσμο που δεν θα αφήσουμε να μας διχάσει».

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα, προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους».

Advertisement

Ακόμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε: «Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν), οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25: «Ήταν οργανωμένοι, σαν επαγγελματίες»

O εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, έκανε λόγο για «οργανωμένους» δράστες, που φαίνονταν «σαν επαγγελματίες». Επίσης, ο ίδιος ανέφερε, το Σάββατο (11/03), πως η επίθεση του Γιάνη Βαρουφάκη βιντεοσκοπήθηκε από τους δράστες.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις του στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 είπε: «Αυτό που συνέβη είναι το εξής: Βρισκόταν σε εστιατόριο που συχνάζει μαζί με την επιτροπή του Diem25. Εμφανίστηκαν 7-8 με full face και φώναζαν συνθήματα κατά του Βαρουφάκη, ότι ψήφισε Μνημόνια και τέτοια. Εκείνος βγήκε από μόνος του να τους ηρεμήσει. Αυτοί τραβούσαν βίντεο από την πρώτη στιγμή και τελικά τον χτύπησαν».

Advertisement

Ακόμα, ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν σημείωσε: «Ήταν οργανωμένοι σαν επαγγελματίες, ήταν τραμπούκοι. Οταν χτύπησαν τον γραμματέα ,έφυγαν. Τώρα, ο Γιάνης (σ.σ. Βαρουφάκης)βρίσκεται σπίτι του». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 πρόσθεσε ότι ο γραμματέας του κόμματος δεν είχε αστυνομική προστασία, προσθέτοντας: «Είναι κάτι που συνηθίζει ο γραμματέας. Δεν χρησιμοποιεί ασφάλεια, θεωρεί ότι δεν το έχει ανάγκη».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement