Τέμπη: Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών – Ραγδαίες εξελίξεις

Advertisement

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα, που φαίνεται να μπαίνουν στο «κάδρο» των ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταθέσουν ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες στη Λάρισα, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι νομικές διαδικασίες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, αποκαλύπτονται νέα πρόσωπα που ενδεχομένως φέρουν μερίδιο ευθύνης για το δυστύχημα.

Advertisement

Ειδικότερα, τα δύο νέα πρόσωπα φέρεται να είναι ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ, που ήταν υπεύθυνα για τη διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ένας εξ αυτών φέρεται να υπέγραψε το τελικό χαρτί των βαρδιών.

«Το βαρδιόχαρτο κανονικά δεν περνάει από εμένα, αλλά τώρα… Αφήστε το, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα μπλέξω. Όλα είναι υπό διερεύνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι δύο εφέτες θα αναλάβουν στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα κληθούν να καταθέσουν και τα τρία πρόσωπα που τους ασκήθηκαν διώξεις.

Πρόκειται για τον επιθεωρητή και τους δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας, που διώκονται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα καθώς από αυτήν προέκυψε θάνατος, με ποινές από δέκα χρόνια έως ισόβια, καθώς και τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Advertisement

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, που κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στα χέρια των Αρχών όλα τα καταγραφικά του ΟΣΕ

Ανοίγει η «βεντάλια» των διώξεων για την τραγωδία, με τις Αρχές να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα καταγραφικά του ΟΣΕ, από συνομιλίες μέσω του ασυρμάτου μέχρι και μέσω των εσωτερικών τηλεφώνων.

Από τους διαλόγους που «είδαν» τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας διαπιστώνεται ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας δεν διευκρινίζει στον μηχανοδηγό της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας το πού ακριβώς θα κινηθεί.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement