Γιατί κανένας δεν αγγίζει το θέμα του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου;

Advertisement

Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης δεν είναι τυχαίος δημοσιογράφος. Από τους πιο εγκύρους Έλληνας ανταποκριτές, έχει αρκετή πείρα ώστε να ξέρει τι γράψει.

Με το βιβλίο του- «Αναμνήσεις ζωής» – εκδόσεις Λιβάνη- άνοιξε ένα θέμα..Άνοιξε ένα θέμα, για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τέσσερις μέρες πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα έστελνε μήνυμα για τη διαδοχή του:.

-Όταν ο Μαγκντί Γιακούμπ, που τον ειχε χειρουργήσει πληροφορήθηκε την επίσημη αιτία θανάτου – «ηλεκτρομαγνητικός διαχωρισμός»- «γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας του Ανδρέα, δεν πείσθηκε και εξέφρασε αμφιβολίες.

Advertisement

Ζήτησε από τον Στέργιο Θεοδωρόπουλο, να ρωτήσει τους γιατρούς του Ανδρέα αν έγινε νεκροψία και έλαβε την απάντηση ότι δεν έγινε, επειδή δεν έδωσε άδεια η οικογένεια του Ανδρέα. Ωστόσο, όταν επικοινώνησε με τους στενούς συγγενείς του, εκείνοι αρνήθηκαν ότι συζητήθηκε ποτέ το θέμα της νεκροψίας».

Επισημαίνει ο Τσιριγωτάκης: -«Σύμφωνα με πληροφορίες μου από πολύ έγκυρη πηγή, ο καθηγητής Μαγκντί Γιακούμπ, εκφράσθηκε με πολύ … αγγλικό τρόπο -όταν έμαθε την επίσημη αιτία θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε.: «Νομίζω ότι βολεύει και διευκολύνει».

Η δημοσιογραφική κατάθεση του Τσιριγωτάκη, ανοίγει μια πολύ μεγάλη συζήτηση και η στήλη το επισήμανε. Αλλά εκτός από το militaire.gr , ουδείς άλλος ασχολήθηκε.

Advertisement

Παρ ότι ο Λάμπης Τσιριγωτάκης- μιλάει και για πιέσεις να εμφανισθεί, με υπογραφές άλλων, ο Ανδρέας Παπανδρέου ως παραιτηθείς – ενόσω νοσηλευόταν- χωρίς να έχει παραιτηθεί, ανοίγει μεγάλη συζήτηση. Δεν το εικάζει – αναφέρεται σε πρόσωπα και περιστατικά.

Ο Γιακούπ και ο Κρεμαστινός δεν ζουν πλέον. Αλλά ο Θεοδωρόπουλος και όσοι ακόμη αναφέρονται είναι εδώ. Κανείς , από το πολιτικό ρεπορτάζ, δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη τους;

Από το ieidiseis.gr/Γ.Λ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement