Τον Ιούλιο οι εκλογές λέει ο Μητσοτάκης στους ξένους συνομιλητές του

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Για τον Ιούλιο προσδιορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εθνικές εκλογές εν μέσω τουριστικής σεζόν με την προσδοκία ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες μεγάλο μέρος των νέων οι οποίοι σήμερα είναι εξοργισμένοι και με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοι του που υποστηρίζουν το σενάριο προσφυγής στις κάλπες τον Ιούλιο θεωρούν ότι:

1) Μέχρι τον Ιούλιο είναι αρκετός ο πολιτικός χρόνος για να κοπάσει η οργή της ελληνικής κοινωνίας για την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και όσα άλλα τραγελαφικά αποκαλύπτεται ότι συμβαίνουν στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Advertisement

2) Το «επικίνδυνο» για την κυβέρνηση κομμάτι του εκλογικού σώματος αποτελείται από την νέα γενιά, ένα μεγάλο μέρος της οποίας τον Ιούλιο είτε θα εργάζεται στον τομέα του τουρισμού μακριά από τις εκλογικές του περιφέρειες, είτε θα βρίσκεται στις παραλίες και στις θερινές weekend αποδράσεις αδιαφορώντας για την εκλογική διαδικασία.

Την πρόθεσή του να μεταφέρει τις εκλογές για τον προσεχή Ιούλιο εκφράζει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός σε ξένους πολιτικούς, επενδυτικούς και τραπεζικούς παράγοντες που συνομιλεί μαζί τους με αφορμή την παγκόσμια ανησυχία με την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement