Περνάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement
 Πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης κατέγραψε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη, Εκλογικό ντέρμπι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως επισήμανε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Mega ● Νέες βολές κατά της κυβέρνησης με ντοκουμέντα για τη λειτουργία του συστήματος τηλεδιοίκησης της Λάρισας.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Mega το βράδυ της Τρίτης έκανε αίσθηση. Ισως ήταν η πρώτη φορά έπειτα από καιρό που τα μηχανάκια τηλεθέασης χτύπησαν κόκκινο καθ’ όλη τη διάρκεια της σχεδόν 50λεπτης εμφάνισής του σε δελτίο ειδήσεων, αποδεικνύοντας έτσι ότι υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο αναφορικά με το τι επρόκειτο να πει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η επιτυχία της συνέντευξης ήρθε σε συνδυασμό με τις νεότερες δημοσκοπήσεις, όπου στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως παίρνει κεφάλι στις περισσότερες κατηγορίες, σε σχέση με την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα για το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι τα περισσότερα ευρήματα εντάσσονται στην κατηγορία του στατιστικού λάθους και πως ουσιαστικά θα πάμε σε εκλογές με τον χαρακτήρα του «ντέρμπι». Αυτό ήταν κάτι που επεσήμανε εξάλλου και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως θα είναι ένας «δύσκολος αγώνας ώς τις κάλπες».

 Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιχείρησε να αποδομήσει τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τα «4 ψέματα» του Αλέξη Τσίπρα, στην ίδια λογική που είχε ακολουθήσει και για τον Χρήστο Σπίρτζη, όταν ο υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Η διαφορά όμως είναι πως και στις δύο περιπτώσεις, τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσαν στοιχεία –επίσημα έγγραφα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ– για τη δική τους περίοδο, τόσο σε ό,τι αφορά την πρόοδο της σύμβασης 717 επί ημερών τους όσο και για το αν λειτουργούσε το παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα έως το 2019 που ανέλαβε την εξουσία η Ν.Δ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε έως το 2019 στη Λάρισα επιβεβαιώνεται και από την κατάθεση που έδωσε πριν από λίγες μέρες στη Δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση πρώην σταθμάρχης και νυν συνταξιούχος, που ήταν επί χρόνια υπεύθυνος στο συγκεκριμένο σημείο. Στην ίδια κατάθεση ο πρώην σταθμάρχης φέρεται να δήλωσε πως η τηλεδιοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και εξαιτίας της πυρκαγιάς σε κοντινό υποσταθμό του συστήματος, οι ζημιές της οποίας δεν αποκαταστάθηκαν έκτοτε.

Eπί του θέματος τοποθετήθηκε και ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Παππάς. «Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ψέματα εχθές (σ.σ. προχθές) ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα ήταν πλήρως λειτουργική», ανέφερε σε δήλωσή του προσθέτοντας ότι «τον διαψεύδουν εσωτερικά έγγραφα του ΟΣΕ που μιλούν: για κόκκινα φανάρια, για χειρισμό κουμπιών με το χέρι αλλά και για τη χρήση μανιβέλας. Οσα ψέματα και να αραδιάζουν, δεν πείθουν. Ούτε για το αφήγημα του “ανθρώπινου λάθους” ούτε για το “δεν ήξερα” του Μητσοτάκη». Μάλιστα ο κ. Παππάς προχώρησε και στη δημοσιοποίηση των εν λόγω εγγράφων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement