Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την εξαφάνιση άνδρα που αγνοείται από τα τέλη του 2022

Advertisement

Με την εξαφάνιση του 34χρονου Αράικ Αρουτινιάν, ο οποίος αγνοείται από τις 10 Νοεμβρίου 2022, από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου έμενε ασχολήθηκε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής (17/03).

Ο πατέρας ενός αγοριού μόλις 10 ετών, ήταν βαθιά θρησκευόμενος και εργαζόταν ως τεχνίτης εικονοστασίων. Τελευταία όμως αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και για να μη γίνεται βάρος στους συγγενείς του, όπως έλεγε, προτίμησε να μένει μόνος του.

Τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν σκόρπια και το αυτοκίνητό του, ένα λευκό Hyundai, εντοπίστηκε από τους συγγενείς του στην περιοχή του Κορδελιού, στα σύνορα με τον Εύοσμο.

Advertisement

Η εξαφάνιση έφερε στο φως το δράμα που ζει η οικογένειά του. Η εν διαστάσει σύζυγός του και μητέρα του παιδιού του, είναι βαριά άρρωστη και το αγοράκι του περιμένει καρτερικά πότε θα φανεί ο πατέρας του.

Σε σύνδεση με τον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, οι συγγενείς του Αράικ απηύθυναν συγκινημένοι έκκληση στον κόσμο να τους βοηθήσει και όσοι ξέρουν τι απέγινε, να μιλήσουν.

Οι εθελοντές του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. με τον Πρόεδρό τους Χρήστο Ράμο, έψαξαν μες στη νύχτα σε σημεία που υπέδειξαν τηλεθεατές για άτομα που έμοιαζαν στον αγνοούμενο, αλλά οι έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Advertisement

Η ανώνυμη πληροφορία που σκόρπισε τη θλίψη

Μία πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ» ανέφερε πως κάποιος που γνώριζε τον αγνοούμενο, έλαβε ένα μήνυμα πως δε βρίσκεται στη ζωή. Για την πληροφορία αυτή, ενημερώθηκε η αστυνομία.

Φίλος: Τον είδα με μία άγνωστη γυναίκα πριν χαθεί…

Η Ελεονόρα, νύφη του αγνοούμενου πατέρα, έχει γίνει η ίδια μαζί με τον άνδρα της και αδελφό του, ντέντεκτιβ, ερευνώντας στοιχεία, αξιολογώντας μαρτυρίες και ψάχνοντας για ένα σημάδι ζωής του. Μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ», αναφέρθηκε στις έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει.

«Από την έρευνα που κάναμε στο σπίτι που έμενε, βρήκαμε μία τσάντα με ρούχα, την άδεια και τα κλειδιά από το αυτοκίνητο. Ήταν όλα πεταμένα, παρατημένα μαζί με το διαβατήριό του. Τελευταίοι που τον είδαν, ήταν κάποιοι γείτονές του. Ό,τι έχουμε βρει, τα έχουμε βρει μόνοι μας. Αξιοποιούμε όποια μαρτυρία και αν μας έρχεται και τρέχουμε κατευθείαν να πάμε να την ερευνήσουμε. Κολλήσαμε παντού αφίσες. Ό,τι μπορούμε κάνουμε κι εμείς…», είπε.

Advertisement

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με δύο γείτονες και φίλους του αγνοούμενου, οι οποίοι φαίνεται πως ήταν και οι τελευταίοι που τον είδαν.

«Τελευταία φορά τον είδα στην ανηφόρα κοντά στο σπίτι. Ήταν με ένα κορίτσι το οποίο εγώ δεν ήξερα. Μετά από μία βδομάδα έμαθα πως εξαφανίστηκε. Το μυαλό μου πάει στο κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας, με τον άλλο φίλο να προσθέτει: «Δε γνωρίζουμε τίποτα. Ψάξαμε παντού με τον αδελφό του, αλλά τίποτα».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν ξέρουν ποιος έστειλε το μήνυμα ότι ο Αράικ δεν βρίσκεται στη ζωή, απάντησαν αρνητικά.

Advertisement

«Η γυναίκα του είναι σοβαρά άρρωστη και το αγοράκι του τον ψάχνει…»

Η νύφη και η μητέρα του αγνοούμενου, μίλησαν ανήσυχες στο «Τούνελ» για την τύχη του.

«Πρέπει να μάθουμε επιτέλους τι έχει απογίνει αυτό το παιδί, είναι κρίμα. Ζωντανός είναι; Νεκρός είναι; Να βρεθεί… Δε γίνεται! Δεν θα ησυχάσει ποτέ η οικογένειά του που τον αναζητά. Μια ζωή θα τον ψάχνουν; Δεν μπορείς να ζήσεις έτσι, με αυτή τη στεναχώρια», ανέφερε χαρακτηριστικά η νύφη του και πρόσθεσε:

«Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί και εργατικός. Έμεναν πολλά χρόνια στην Περαία. Οι γονείς του είχαν μαγαζί εκεί. Αυτός δούλευε αρκετά χρόνια σε κατάστημα με ελαστικά. Γνώρισε την γυναίκα του, παντρεύτηκε, έκαναν ένα παιδάκι και ξεκίνησε να δουλεύει στα εκκλησάκια, καθώς ήταν πολύ θρησκευόμενος».

Advertisement

Η ίδια αναφέρθηκε και στη μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ».

«Μας ενημερώσανε για την πληροφορία που ήρθε στην εκπομπή σας, ότι δηλαδή κάποια κυρία έστειλε ένα e-mail σε έναν φίλο του, ότι ο Αράικ δε ζει. Μας είπαν ότι γίνονται έρευνες και για ό,τι νεότερο θα μας ειδοποιήσουν».

Η μητέρα του αγνοούμενου σηκώνει όλο το βάρος της οικογένειας, καθώς η νύφη της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ζητά να μάθει την αλήθεια για το τι έχει συμβεί στον γιο της. Κλαίγοντας, είπε στο «Τούνελ»:

«Εξαφανίστηκε και πρέπει οπωσδήποτε να τον βρούμε, όπως και να ‘ναι. Ήταν πολύ καλός και ο χαρακτήρας του και όλα του. Ήταν πέντε χρονών όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Εδώ πήγαινε σχολείο. Για πολλά χρόνια έφτιαχνε εικονοστάσια, μικρά εκκλησάκια. Δούλευα μέρα – νύχτα και δεν τον έβλεπα συχνά, παρά μόνο τις Κυριακές. Έχει ένα αγοράκι μόλις 10 χρόνων. Εμείς προσπαθούμε να τον κάνουμε να ξεχαστεί, με την ελπίδα να βρεθεί ο πατέρας του».

Advertisement

«Τον σκότωσαν και τον έθαψαν;»

Μιλώντας στη δημοσιογράφο του «Τούνελ», η νύφη του αγνοούμενου δείχνει πεπεισμένη πως κάτι κακό τού έχει συμβεί. Εμφανώς συγκινημένη, είπε:

«Ήταν πολύ δεμένος με το παιδί του. Το αγαπούσε πάρα πολύ και ο μικρός τον αγαπάει. Η μητέρα του προσπαθεί να του εξηγήσει ότι μπορεί να έχει πάθει κάτι κακό ο μπαμπάς. Πρέπει να είναι προετοιμασμένος όπως και να έχει. Είναι 10 χρονών και πρέπει να ξέρει κάποια πράγματα. Η μαμά του είναι πάρα πολύ καλή μαζί του. Έχει ταλαιπωρηθεί και η ίδια, είναι βαριά άρρωστη. Δίνει κι εκείνη τη δική της μάχη. Είχανε χωρίσει και τον είχε πάρει από κάτω. Δεν ήταν πολύ καλά ψυχολογικά. Πιστεύω ότι του έχει συμβεί κάτι κακό. Έχουν περάσει τρεις μήνες, δε γίνεται να μην έχει πάρει ένα τηλέφωνο. Δε θα άφηνε την οικογένειά του να στενοχωριέται».

Η ίδια πιστεύει το χειρότερο σενάριο και κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει.

Advertisement

«Ή τον έχουνε σκοτώσει και τον έχουν θάψει κάπου ή δεν ξέρω, μόνο σ’ αυτό πάει το μυαλό μου. Εάν κάποιος κάτι ξέρει, ας μας καλέσει τουλάχιστον ανώνυμα, να μας δώσει ένα στοιχείο, ώστε να μπορέσουμε να το ψάξουμε περαιτέρω».

Η τραγική μάνα αναφερόμενη στον γιο της λυγίζει και τα δάκρυα τρέχουν βροχή από τα μάτια της.

«Μακάρι να βρεθεί. Δεν ξέρουμε τι να πούμε στο παιδί του. Φεύγουμε, δε μιλάμε. Κάποιες φορές όταν βλέπει αυτοκίνητο, λέει “περιμένουμε να έρθει ο μπαμπάς”. Δέκα χρονών παιδί είναι, τι να κάνει; Δεν ξέρω, δεν ξέρω, τίποτα δεν ξέρω. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί όπως και να είναι. Παρακαλώ πολύ τον κόσμο εάν κάποιος τον έχει δει, να με λυπηθεί και να μιλήσει, ας πάρει έστω ένα τηλέφωνο και να μας ενημερώσει. Δε θέλω τίποτα άλλο. Δεν αντέχω άλλο. Παιδί μου ήταν…».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement