Κοκκίνισαν τα ταμπλό στα Χρηματιστήρια – «Βουτιά» στη μετοχή της Credit Suisse

Advertisement

Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ η μετοχή της Credit Suisse κατέγραψε βουτιά άνω του 60% μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της τράπεζας από τη UBS.

Στις 10:10 ώρα Ελλάδας, το Παρίσι υποχώρησε 0,83%, η Φρανκφούρτη κατέγραψε πτώση 1,06% και το Λονδίνο σημείωσε απώλειες 1,01%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8%.

Η μετοχή της Credit Suisse κατακρημνίστηκε με απώλειες 62,3%, ενώ η μετοχή της UBS σημείωσε πτώση 8,8%.

Advertisement

Οι Ελβετοί, παρέχοντας εγγυήσεις πολλών δισεκατομμυρίων από κυβέρνηση και κεντρική τράπεζα, συντόνισαν χθες μία εξαγορά ύψους 3,2 δισ. δολαρίων της Credit Suisse από την UBS. Έδωσαν αγώνα δρόμου για να ενώσουν τις δύο κορυφαίες τράπεζες της χώρας και να σταματήσουν τη μετάδοση του τραπεζικού πανικού πριν ανοίξουν το πρωί της Δευτέρας οι αγορές. Το σχέδιο δεν φαίνεται να έχει πείσει τους επενδυτές. Τα χρηματιστηριακά ταμπλό στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού δείχνουν βαθύ κόκκινο, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται σφυροκόπημα.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ άνοιξε με απώλειες άνω του 2%, οι οποίες στη συνέχεια διευρύνθηκαν. Λίγο πριν τις 09:00 υποχωρούσε 3,4%. Πτώση 1,42% κατέγραφε την ίδια ώρα ο Nikkei 225 στο Τόκιο. Στο -1,36% ήταν ο BSE Sensex στο Χρηματιστήριο της Βομβάης και στο -1,38% ο S&P/ASX 200 στο Σίντνεϊ.

Οι μετοχές της HSBC στο Χονγκ Κονγκ κατέγραφαν πτώση 5,7%. Η Standard Chartered έβλεπε τη μετοχή της να υποχωρεί 4,1% και η Hang Seng Bank ήταν στο -1,7%.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement