Τα ασυμβίβαστα δημοσιογράφων και η επιβεβαίωση από την ΕΣΗΕΑ

Advertisement

[…]Mια συνθήκη άκρως προβληματική για την ελληνική δημοσιογραφία: H άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από δημοσιογράφους οι οποίοι ταυτόχρονα εργάζονται για το κράτος, την κυβέρνηση ή ιδιωτικές εταιρείες.

Το φαινόμενο δεν είναι βέβαια καινούριο, αποτελεί κακή διαχρονική συνήθεια στην οποία συμπράττουν το κράτος (ή ιδιωτικές επιχειρήσεις), επιχειρήσεις ΜΜΕ και ο δημοσιογράφος, με τη ανοχή των δημοσιογραφικών σωματείων. Είναι γεγονός ότι δεν εξέλιπε ούτε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αυτή η παράλληλη ενασχόληση πλήττει σφοδρά -αν δεν αναιρεί πλήρως- την ανεξαρτησία του δημοσιογράφου. Δεν υπάρχει ζήτημα με τους δημοσιογράφους που αναστέλλουν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα για να μεταπηδήσουν σε άλλο χώρο (για παράδειγμα, της πολιτικής ή της επικοινωνίας), αρκεί να δημοσιοποιούν τη νέα τους ιδιότητα και να σταματούν την άσκηση της παλιάς.[…]

Advertisement

Tα παραπάνω είναι απόσπασμα από κείμενο στο Reporters United και τώρα η ΕΣΗΕΑ, (σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ανάρτηση του Χριστόφορου Κάσδαγλη  στο fb) επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ για την παράλληλη εργασία δημοσιογράφου στο Real Group και το υπουργείο Μεταφορών.

Tο ρεπορτάζ του Reporters United ισχυρίζεται πώς ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει δημοσιογραφική εκπομπή, όντας παράλληλα σύμβουλος του (παραιτηθέντος) υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement