Ούτε η Volvo δεν επενδύει στην Ελλάδα

Advertisement

Τα γειτονικά κράτη τραβάνε σαν μαγνήτης τις επενδύσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, όμως για τη χώρα μας κάνει… τα στραβά μάτια.

Μετά τα όσα έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες στον τομέα των εργοστασίων των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα, πλέον καμία αυτοκινητοβιομηχανία είτε δεν επιθυμεί είτε δεν αποφασίζει να επενδύσει στη χώρα μας.

Παρά την εξαιρετική θέση της Ελλάδας στον χάρτη της Ευρώπης, το ιδανικό κλίμα και το χαμηλό εργατικό κόστος, τα γειτονικά κράτη τραβάνε σαν μαγνήτης τις επενδύσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όλα τα προαναφερθέντα επιβεβαιώνει η απόφαση της Volvo Cars να ανοίξει ένα νέο Tech Hub στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Ανάπτυξη του λογισμικού

Πρόκειται για ένα σημαντικό κέντρο ανάπτυξης λογισμικού που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις στρατηγικές της φιλοδοξίες να είναι μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και μία ηγετική δύναμη στις νέες τεχνολογίες, με έμφαση στην ανάπτυξη λογισμικού εσωτερικά.
Ο Κόμβος Τεχνολογίας θα επιφορτιστεί πλήρως με την ευθύνη ανάπτυξης σημαντικών και ολοκληρωμένων λειτουργιών στα νέα μας αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τον εταιρικό της σκοπό.

Advertisement

Δεξαμενή ταλέντων

Οι μηχανικοί της μάρκας στην Κρακοβία θα αποτελούν μέρος της διεθνούς δεξαμενής ταλέντων της εταιρείας, ενισχύοντας τον ρυθμό με τον οποίο καινοτομεί μέσω της εξέλιξης λογισμικού σε πεδία που η Volvo Cars θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικά – από ζωτικές τεχνολογίες για την ασφάλεια που βασίζονται στην κατανόηση σε βάθος των αιτιών πρόκλησης ατυχημάτων, έως αλγόριθμων για την αντίληψη και την υποβοήθηση του οδηγού, καθώς και λογισμικού για την αυτόνομη οδήγηση.

Ανάλυση δεδομένων

Άλλες σημαντικές προκλήσεις για τους μηχανικούς περιλαμβάνουν την ανάπτυξη λειτουργιών συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς ή την υποστήριξη ολόκληρου του έργου ανάπτυξης λογισμικού μέσω της ανάλυσης δεδομένων.

Πρόθεσή είναι ο νέος Kόμβος Tεχνολογίας να λειτουργήσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με δυναμικό περίπου 120 ειδικοτήτων. Έως τα μέσα της δεκαετίας, θα απασχολούνται 500 με 600 υπάλληλοι στην Κρακοβία, οι οποίοι θα συμπληρώνουν και θα συνεργάζονται με τους κεντρικούς Κόμβους στη Σουηδία και την Κίνα, καθώς και με τους άλλους τεχνολογικούς κόμβους ανά τον κόσμο.

Επί του παρόντος, λειτουργεί κόμβους τεχνολογίας στη Στοκχόλμη και στο Λουντ της Σουηδίας, καθώς και στη Μπανγκαλόρ, στην Ινδία. Διαθέτει επίσης μεγάλα τεχνικά κέντρα στη Σαγκάη, στην Κίνα, και στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Παρόλο που κάθε μία από αυτές τις θέσεις εστιάζει σε ξεχωριστό πεδίο, μαζί σχηματίζουν ένα σημαντικό δίκτυο από κέντρα καινοτομίας, στρατηγικά διεσπαρμένα ανά τον κόσμο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement