Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζει τον Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Στη μάχη των εκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται και ο Μιθριδάτης. Ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αθήνας όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter.
Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει: ««Όλα στη διαφθορά και μες στην κάμφορα δεν κάνει διαφορά η συμφορά και σφύρα αδιάφορα».

 Τα έχει πει ο Μιθριδάτης.
 Γι’ αυτό και συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Τον καλωσορίζουμε».

Ποιος είναι ο Μιθριδάτης

Τσιπρας, Μιθριδατης, Εκλογες, ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, ευρέως γνωστός ως Μιθριδάτης (γέννηση: 7 Μαρτίου 1975, Γκύζη, Αθήνα), είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και εικαστικός στον τομέα της ζωγραφικής και του video art. Είναι ευρύτερα γνωστός ως μέλος του hip hop μουσικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

Advertisement
Ο Μιθριδάτης είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Ημισκούμπρια. Στο συγκρότημα έχει τον ρόλο του μουσικού, στιχουργού και ερμηνευτή. Με το συγκρότημα Ημισκούμπρια κυκλοφόρησε επτά ολοκληρωμένους δίσκους (albums), από τους οποίους οι δύο έγιναν Χρυσοί και ο ένας Πλατινένιος στην Ελλάδα και Χρυσός στην Κύπρο. Επτά μεμονωμένα singles (CD & E-Singles), από τα οποία τα δύο έγιναν Χρυσά και δύο Best Compilations. Ο συνολικός αριθμός των πωλήσεων των Ημισκουμπρίων, έφτασε στις 200.000 κόπιες.

Με τα Ημισκούμπρια του απονεμήθηκαν πέντε μουσικά βραβεία και πολλές ειδικές, τιμητικές διακρίσεις. Μαζί με τα Ημισκούμπρια, αλλά και σαν solo καλλιτέχνης, έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως και μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα.

Το 2009, μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης πορείας με τα Ημισκούμπρια, κυκλοφόρησε το πρώτο solo album του με τίτλο «Αιρετικά Ερωτικός».

Τον Μάιο του 2021 ταράζει την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, ανεβάζοντας μέσω του YouTube ένα μουσικό «μανιφέστο» διάρκειας 12 λεπτών σε ρυθμό ραπ με την ονομασία «Για Να Μην Τα Χρωστάω». Το βίντεο συγκεντρώνει περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο θεάσεις τις πέντε πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του και προκαλεί έκρηξη ενθουσιασμού μεταξύ των χρηστών, αλλά και αρκετών επικρίσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Μέσα από τους στίχους του έργου ο Μιθριδάτης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, τον αυταρχισμό, την αστυνομική βία, τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας, χωρίς όμως να αφήνει έξω την νεοελληνική κοινωνική παθογένεια.

Τον Ιούνιο του 2022, συμμετέχει με ένα Hip Hop DJ Set, σε τριήμερο εικαστικών και μουσικών εκδηλώσεων, στον πολυχώρο τεχνών Piont Ephemere στο Παρίσι. Στο Παρίσι δίνει συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή Arte Tracks του Arte, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού καναλιού σε σχέση με την τέχνη, μιλώντας με αφορμή το «Για να μην τα χρωστάω» και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement