Άστατος ο καιρός – Θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς

Advertisement

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Βορειοανατολική χώρα, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και από το βράδυ στα δυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Επικράτηση δυτικού ρεύματος με εντάσεις έως 6 μποφόρ τοπικά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται από την αρχή της ημέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στη Θράκη, σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Από το βράδυ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο Ιόνιο με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα επηρεάσουν και τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Advertisement

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 15-16, στη Θεσσαλία από 7 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 18-19 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς , ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο, στον Κορινθιακό, στη Στερεά, στη Βόρεια Πελοπόννησο και στην Ανατολική Θεσσαλία 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17-18 βαθμούς.

Advertisement

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement