Περίπτερο σαν τριώροφη τούρτα γάμου

Advertisement

Μετά την εγκατάσταση «Valkyrie Miss Dior» κάτω από την οποία διεξήχθη το ντεφιλέ για την κολεξιόν AW23 του Dior, η Πορτογαλίδα καλλιτέχνις Joana Vasconcelos θα καταπλήξει για μία ακόμη φορά: σχεδίασε ένα περίπτερο σαν τριώροφη τούρτα γάμου για το Waddesdon Manor.

Η ύψους 12 μέτρων «Wedding Cake», παραγγελία του Rothschild Foundation, υψώνεται στον βρετανικό κήπο και με την ελκυστική γλυπτική της είναι ένας συνδυασμός ζαχαροπλαστικής και αρχιτεκτονικής.

Την τριώροφη τούρτα καλύπτουν 25.150 κεραμικά πλακίδια Viúva Lamego 99 διαφορετικών τύπων και 1.238 κεραμικά στοιχεία Viúva Lamego 52 διαφορετικών τύπων, μαζί με διακοσμητικά στοιχεία όπως νεράιδες, δελφίνια, κεριά και σφαίρες. Η αισθητηριακή εμπειρία τονίζεται από ήχους νερού που κυλά αργά και από μια site-specific εγκατάσταση φωτισμού.

Η διαδικασία δημιουργίας του, στην οποία παρακίνησε τη Vansconcelos η σχέση της με τον συλλέκτη Λόρδο Jacob Rothschild, έχει κλείσει σχεδόν πέντε χρόνια και στις 8 Ιουνίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια στο Waddesdon. Η Wedding Cake θα είναι σε έναν δεντρόκηπο απέναντι από το Dairy του 19ου αιώνα που σχεδίασε ο Βαρώνος Ferdinand de Rothschild για να δέχεται τους επισκέπτες του σε γιορτές στο σπίτι.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement