Υπόδικο για κακούργημα βάζει στα ψηφοδέλτιά της η ΝΔ

Advertisement

Την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής διαφημίζει εδώ και καιρό ο Σταμάτης Πουλής, εκ των εμπλεκομένων στις υποθέσεις του παλαιού ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, που έχει επί χρόνια στενή σύμβουλό του (μετακλητή τώρα στο γραφείο του) τη σύζυγο του κ. Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, μιλά με τα καλύτερα λόγια και με κάθε ευκαιρία για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Μόνο, που υπάρχει μία όχι και τόσο μικρή λεπτομέρεια: ο κ. Πουλής (όπως και η σύζυγός του κ. Θεοφιλάτου) όχι απλά ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, όχι μόνο έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αλλά είναι υπόδικος, για ενέργειές του ως πρώην υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, με δύο αμετάκλητα βουλεύματα από Δικαστικά Συμβούλια για κακουργηματική απιστία της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ επί ζημία του Δημοσίου. Οι δίκες μάλιστα έχουν προσδιοριστεί χρονικά για τις 22 Μαΐου (μία μέρα μετά τις εκλογές!) και 14 Ιουνίου 2023.

Advertisement

Πρόκειται μεταξύ άλλων και για τον κρίσιμο ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε ο κ. Πουλής στην υπόθεση με τις 23 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ με την παρέμβαση τότε του γραφείου του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας. Ανάμεσα στους 23 είναι στενοί άνθρωποι του κ. Γεωργιάδη και ίσως έτσι εξηγείται η πρεμούρα για την υποψηφιότητα.

Μεταξύ των όσων είχαν προσληφθεί τότε είναι ο σημερινός Διευθυντής του γραφείου του κ. Γεωργιάδη, Γιάννης Θεοδωράτος, όπως και η σύζυγός του, η ιδιαιτέρα γραμματέας του, Μαριέττα Δήμα, η Παρασκευή Κατραβά, αδελφή της Βασιλείας Κατραβά, η οποία έχει τοποθετηθεί στη γενική γραμματεία έρευνας και καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και η σύζυγος του Ανδρέα Πάτση, Βίκυ Παπαλουκά!

Η επιμονή να επιβληθεί η υποψηφιότητα του υπόδικου κ. Πουλή γεννά ερωτήματα για τις πραγματικές στοχεύσεις και για το εάν επιδιώκεται να προστατευτεί με τη βουλευτική ασυλία ο στενός άνθρωπος του κ. Γεωργιάδη έναντι των δικαστικών διώξεων, που έχει μπροστά του.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement