Πατέρας Καρολάιν στον Guardian: Φεύγω από την Ελλάδα – Θα φρονίζω τη μικρή Λυδία στις Φιλιππίνες

Advertisement

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της 19χρονης Βρετανίδας φοιτήτριας, Καρολάιν, από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο την ώρα που εκείνη κοιμόταν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ο πατέρας της δηλώνει ότι θα επικεντρωθεί στην ανατροφή της εγγονής του, η οποία «είναι πλέον χωρίς» κανέναν από τους δύο γονείς της.

Μιλώντας δημοσίως για τελευταία φορά, όπως είπε σύμφωνα με τον Guardian, ο 79χρονος Ντέιβιντ Κράουτς δήλωσε ότι θα φύγει από την Ελλάδα και για να φροντίζει την κόρη της Καρολάιν, Λυδία, που είναι σχεδόν τριών ετών, θα μεταβεί στις Φιλιππίνες: «Μακριά» από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της μητέρας της.

«Το μόνο καθήκον μου τώρα είναι να φροντίσω την κόρη της Καρολάιν, τη Λυδία, η οποία είναι τώρα χωρίς μητέρα και πατέρα, και να διασφαλίσω ότι θα ανατραφεί όπως θα την είχε αναθρέψει η μητέρα της», δήλωσε ο πατέρας της, σήμερα συνταξιούχος.

Advertisement
 «Μπορώ να το κάνω αυτό μόνο στις Φιλιππίνες, μακριά από την κακοήθη παρουσία του πατέρα της και των παππούδων της», όπως ανέφερε ο ίδιος Η μετεγκατάσταση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η οικογένεια Κράουτς κέρδισε την αποκλειστική κηδεμονία του μικρού κοριτσιού, έπειτα από δικαστική προσφυγή που είχαν ασκήσει οι γονείς του φυλακισμένου Έλληνα πιλότου ελικοπτέρου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Είναι ο άνθρωπος που παραδέχτηκε ότι έπνιξε τη σύζυγό του τον Μάιο του 2021.

Για σχεδόν έξι εβδομάδες μετά τη δολοφονία, ο εκπαιδευμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο πιλότος προσπαθούσε να πείσει την αστυνομία ότι η Καρολάιν ήταν θύμα αδίστακτων Αλβανών διαρρηκτών, οι οποίοι, αφού χρησιμοποίησαν μονωτική ταινία για να τους ακινητοποιήσουν, προχώρησαν στη βάναυση δολοφονία του σκυλιού της οικογένειας, προτού βάλουν τέλος στη ζωή της συζύγου του.

Η συμπάθεια μετατράπηκε σε σοκ, καθώς ο φαινομενικά καλός πατέρας αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο είναι ο δολοφόνος αλλά και ο ενορχηστρωτής της δολοφονίας, όπου το μόλις 11 μηνών τότε παιδί βρέθηκε να κλαίει δίπλα στο σώμα της μητέρας της.

Η αστυνομία περιέγραψε τον πιλότο, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, ως τον τέλειο ηθοποιό.

Πολλές γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Η δολοφονία ήταν μεταξύ των δεκάδων γυναικοκτονιών στην Ελλάδα εκείνο το έτος, με έναν εισαγγελέα να περιγράφει τον θάνατο της Βρετανίδας ως αγωνιώδη. Η οικογένεια Ντέιβιντ Κράουτς έχει κερδίσει ευρύ κοινό σεβασμό για την αξιοπρεπή στάση της. Στις λίγες φορές που ο γεννημένος στο Λίβερπουλ Ντέιβιντ μίλησε ανοιχτά, οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Advertisement

Η Καρολάιν, η οποία μόλις είχε εγγραφεί στο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, ήταν20 ετών τη στιγμή του θανάτου της. Κατά τη διάρκεια της δίκης των έξι εβδομάδων ενώπιον μικτού ορκωτού δικαστηρίου στην Αθήνα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έδωσε μαραθώνια κατάθεση 10 ωρών, χαρακτηρίστηκε επανειλημμένα ως ναρκισσιστικός.

Ο Αναγνωστόπουλος άσκησε έφεση κατά της ποινής κάθειρξης 27 ετών και η ακρόαση έφεσης πρόκειται να διεξαχθεί στις 24 Απριλίου.

Ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δήλωσε ότι ελπίζουν να μειωθεί η ποινή του. «Θα υποστηρίξουμε ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ότι συνέβη όταν ήταν σε εν βρασμώ ψυχής και ότι δεν ήταν προμελετημένο», συμπλήρωσε.

Τον Ιανουάριο, ο Ντέιβιντ Κράουτς, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι ANT1 της Ελλάδας ότι η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή ο γαμπρός του είχε εμπλακεί σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Advertisement
«Δυστυχώς η μητέρα του εξακολουθεί να μην πιστεύει ότι σκότωσε την Καρολάιν», είπε, εξηγώντας ότι ήταν σημαντικό η Λυδία να κρατηθεί μακριά από τον πατέρα της γιατί θα ερχόταν η μέρα που θα έπρεπε να της πουν την αλήθεια: ότι σκότωσε τη μητέρα της.

Ο συνταξιούχος πατέρας της Καρολάιον, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Αθήνα, είπε ότι «με μεγάλη λύπη» θα πουλούσε το σπίτι του στο νησί της Αλοννήσου στις Σποράδες, όπου μεγάλωσε η Καρολάιον και που τώρα είναι θαμμένη εκεί. Οι αναμνήσεις των χρόνων που είχε ζήσει μαζί της εκεί τον είχαν κρατήσει, όπως είπε, «συνείδητο τις εβδομάδες και τους μήνες» μετά τον θάνατό της.

«Είναι το σπίτι στο οποίο έφερα την Καρολάιν όταν ήταν μωρό στα χέρια», είπε. «[Εκεί] έμαθε να περπατά, να οδηγεί ποδήλατο και τελικά να μεγαλώσει για να γίνει μια όμορφη και ταλαντούχα νεαρή γυναίκα».

Η σύζυγος του Σούζαν, η οποία είναι Φιλιππινέζικης καταγωγής, έχει ήδη μετακομίσει με τη Λυδία στη Μανίλα, όπου το κοριτσάκι μεγαλώνει με τα ξαδέρφια της.

Advertisement

Μια δικαστική απόφαση όρισε τον περασμένο μήνα ότι οι Έλληνες παππούδες της θα μπορούσαν να έχουν μια ώρα πρόσβαση σε αυτήν «μέσω Skype ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων» ανά εβδομάδα.

Είναι κατανοητό ότι τα λείψανα της Καρολάιν θα εκταφούν και θα μεταφερθούν επίσης στις Φιλιππίνες σε αυτό που θα ήταν η τελευταία πράξη ενός δράματος που έχει στοιχειώσει την Ελλάδα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement