Με τις ψήφους Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό απόντα η τροπολογία για Κασιδιάρη

Advertisement

Στον Άρειο Πάγο πετά ξανά το μπαλάκι η κυβέρνηση, μετά την υπερψήφιση της προβληματικής τροπολογίας για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Μετά από μια έντονη συνεδρίαση, κατά την οποία η πλειοψηφία έκλεισε για ακόμη μια φορά τα αυτιά στις ενστάσεις και την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης, η τροπολογία έγινε δεκτή με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας. ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και Μέρα 25 την καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Advertisement

Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.

Το σχέδιο νόμου επί της Αρχής ψηφίσθηκε από τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, ενώ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι υπόλοιπες πέντε υπουργικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν έκανε δεκτή καμία από τις 19 βουλευτικές τροπολογίες και συνεπώς δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Advertisement

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας την διαδικασία της συζήτησης, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον ‘Αρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές, επισημαίνοντας πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, κ. Βορίδης ισχυρίστηκε πως αυτό έχει μόνο θετικές διατάξεις. Ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του προχώρησε σε έναν εκτενή απολογισμό ανά πεδίο του έργου της Κυβέρνησης της ΝΔ και το αντιδιέστειλε με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί ένα σφοδρό σφυροκόπημα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου θα τροφοδοτήσουν την Ακροδεξιά.

Advertisement

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «θεσμική αποκοτιά», ενώ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει βέλη για την απουσία του πρωθυπουργού από την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. Δεν άφησε αναπάντητο, βέβαια, και το όργιο κυβερνητικής προπαγάνδας μετά την προσπάθεια του Μαξίμου να… ξαναγράψει την ιστορία και να χρεώσει τη Χρυσή Αυγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι κλείνει το μάτι στους νεοναζί για να προσθέσει «δίνετε επιχειρήματα προσφυγής για ακύρωση εκλογών. Τι ντροπή για τη Δημοκρατία να βγει απόφαση που τους δικαιώνει…».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement